NESVAKIDAŠNJI GRAFIT: Ovako Kragujevčani izjavljuju ljubav (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Kragujevac je grad umetničkih duša, mnogo onih koji šaraju na ulicama i zgradama, i ima ih možda na svakom koraku, ali retko koji može da vam se svidi ili da vam izmami osmeh na lice.

Gotovo da nema grada bez grafita. Neki su napisani smisleno, neki nose tajanstvenu poruku, a najveći broj njih je namenjen voljenim osobama, što pokazuju slike koje nam je poslao sreski špijun.

U Kragujevcu se ljubav, između ostalih, izjavljuje i na ovaj način. Primećujemo da su grafiti podjednako upućeni i devojkama i momcima, a nalaze se na takvim mestima gde ih mogu pročitati oni kojima su upućeni.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac