LEPOTE KRAGUJEVCA: Otkrijte naša najlepša izletišta - iKragujevac


Sreski špijun

Uživajte u izletištima naše prve prestonice. Sa dolaskom „Fijata“, prva prestonica moderne Srbije ponovo je postala stecište i turista i poslovnih ljudi, koji ne propuštaju priliku da se upoznaju s brojnim spomenicima kulture. Preporučujemo vam da obavezno posetite sledeća izletišta.

Spomen-park Šumarice – udaljen je od centra grada dva kilometra i predstavlja omiljeno izletište Kragujevčana. Tu se nalazi Muzej „21. oktobar“ i memorijalni kompleks „Slovačko groblje“, koji je posvećen žrtvama streljanim u Prvom svetskom ratu. U sklopu parka nalazi se jezero, koje domaćini nazivaju kragujevačkim morem, a koje predstavlja pravi mali raj za kupače i sve one koji vole dobru zabavu.

Eko-park Ilina voda – ovo je pravi raj za decu i odrasle. Pravu atrakciju u parku predstavlja najveća skulptura uskršnjeg jajeta u Evropi, a druga u svetu, koja je napravljena od reciklažnog materijala. Tu je i prelepi japanski park, fontana sa vodopadom visine tri i po metra, pet mini-jezera i mali zoo-vrt.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac