MEĐU OBUĆOM I ONA: Neobičan gost kod obućara nasmejao kupce i prolaznike (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Mačka u džaku nije ono što nudi ovaj obućar, ali iako tako izgleda, oni čak ne prodaju ni mačke, već je samo ova maca pronašla sebi zgodno mesto da predahne u ovim hladnim danima.

Po onom starom mačjem uverenju "ako stajem, sešću", tako se i ova maca uselila na ovo mesto u Karađorđevoj ulici.

Zgodno mesto pronašla je u izlogu, pa joj ne smetaju ni radoznali pogledi Kragujevčani i znatiželjni paparaco.

Mačka je ovde redovan gost, a ako obućar ne radi, ona se vrzma oko izloga i čeka kada će da se otvore vrata njenog rezervisanog mesta.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac