Sreski špijun

Kiša i hladnoća nisu baš dobitna kombinacija, pa ni ne čudi što smo zatekli samo pokojeg sugrađanina. 

Hladna kiša koja pada ceo dan opustošila je ulice, Kragujevčani su već obukli jakne, a golubovi se od hladne kiše kriju ispod krovova.

Kiša koja pada ceo dan naterala je sugrađane da se sakriju u svoje kuće. Oni koji su morali da izađu napolje već na sebi imaju jesenje jakne i kišobrane, i svi žure da što pre pronađu sklonište.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac