Sreski špijun

Stanari u Lepeničkom bulevaru broj 11 su od svog dvorišta napravili pravu malu oazu. 

Puno zelenila, cveća, raznih sadnica, klupe i sto za odmor i kafenisanje stanara u slobodno vereme, a pored čak stoji i roštilj. 

Na ulazu u zgradu citat Partijarha Pavla ’’Budimo ljudi, nikad neljudi’’.

Kragujevački kućni savet koristi ove lepe primere da apeluje na stanare zgrada se organizuju i da brigu o svojoj zgradi preuzmu u svoje ruke.

 

(KKS)

 

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac