Sreski špijun

Topola/Belosavci - U selu Belosavci koje se graniči sa Beogradskom oblasti, nesvakidašnja pojava fascinira vozače i putnike koji dolaze u Šumadiju.


Na kapiji Šumadije srećnu dobrodošlicu putnicima žele četiri rode koje sačekuju prolaznike i mahanjem krilima požele im lep provod u Šumadiji.U ovom kraju se ne pamti kada su ranije rode pravile veliko gnezdo na banderi pored puta.

 


Dosta vozača zaustavi se pored puta kako bi videli i fotografisali dva već odrasla mladunca i njihove roditelje koji o njima brinu. 

 

Izvor/foto:Kurir

 

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac

×