Sreski špijun

"Zip Line" je nastao kao potreba stanovnika planinskih oblasti da pređu preko reka i provalija gde nije bilo moguće izgraditi mostove. Već dugo se koristi i u sportsko - rekreativne svrhe.

"Zip Line" sadrži startni toranj u šumi iznad plaže visok oko 9 m, sa ovog tornja zategnuta je sajla na visini oko 15 m iznad površine vode, koja je zakačena za drugi toranj u šumici na naspramnoj obali i prolazi tik iznad vode. Dužina spusta od jednog do drugog tornja je oko 260 m.

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac

×