Sreski špijun

U poslednjih par dana na ulicama Kragujevca dešavaju se prevare.

Lajkujte najposećeniji informativni portal u Šumadiji!

Naime, gospođa srednjih godina, romske nacionalnosti ide gradom i moli prolaznike za novac.

Kako iKragujevac saznaje, prilazi im sa pričom da je njena ćerka bolesna i da mora da joj kupi lekove.

Kako saznajemo juče je bila na Aerodromu, a danas u samom centru grada.

Naš sugrađanin A.M. joj je dao 500 dinara, ako obeća da će odmah otići do apoteke i kupiti lekove. Žena je pristala, krenula je ka apoteci i počela je da trči.

Naravno, mladić je znao da je laž, samo je hteo da proveri koliko može da ide bezobrazluk. Kaže da mu nije žao što je ostao bez 500 dinara, ali mu je žao što će mnogi ljudi nasesti na njenu priču pa je želeo da upozori sugrađane.

Gospođa ima oko 50 godina, jako je mršava, ima crnu kosu i neuredna je.

Molimo naše sugrađane da obrate pažnju, kako ne bi postali deo te "igre".  

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

Komentari   

-1 # Sale 05-07-2017 19:00
A zašto ne rei romske. Da, praktičnije je reći ciganske, je l da? Ma ne dajite im ništa, imaju oni vie nego mi koji im dajeđo
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-1 # sasa 05-07-2017 11:48
A sta cemo sa gospodjom srednjih godina srpske nacionalnosti koja takodje prosi hodajuci ulicama grada i savetuje da se postane vegan.Sretao sam je prosle godine,takodje i pre neki dan,inace retko dolazim do centra grada.Pa sta sad.Svako neko od nekog zatrazi/prosi i nikad nevrati.Zamisli te se.I nemojte molim vas ono romske.kragujev canin.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac

×