Sreski špijun

U poslednjih par dana na ulicama Kragujevca dešavaju se prevare.

Naime, gospođa srednjih godina, romske nacionalnosti ide gradom i moli prolaznike za novac.

Kako iKragujevac saznaje, prilazi im sa pričom da je njena ćerka bolesna i da mora da joj kupi lekove.

Kako saznajemo juče je bila na Aerodromu, a danas u samom centru grada.

Naš sugrađanin A.M. joj je dao 500 dinara, ako obeća da će odmah otići do apoteke i kupiti lekove. Žena je pristala, krenula je ka apoteci i počela je da trči.

Naravno, mladić je znao da je laž, samo je hteo da proveri koliko može da ide bezobrazluk. Kaže da mu nije žao što je ostao bez 500 dinara, ali mu je žao što će mnogi ljudi nasesti na njenu priču pa je želeo da upozori sugrađane.

Gospođa ima oko 50 godina, jako je mršava, ima crnu kosu i neuredna je.

Molimo naše sugrađane da obrate pažnju, kako ne bi postali deo te "igre".  

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac

×