Pogledajte šta se gradi kod Roda centra (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Prodavnica Lidl trebalo bi da bude otvorena u Kragujevcu tokom 2018. godine.

Plan je da se, osim u Kragujevcu, Lidl prodavnice otvore i u Beogradu, Boru, Valjevu, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu, Inđiji, Jagodini, Kikindi, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu, Čačku i Šapcu.

Prodajni lanac Lidl deo je Schwarz grupacije sa sedištem u Neckarsulmu (srp. Nekarsulm), u Nemačkoj. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludwigshafenu (srp. Ludvigshafen), a krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na području tadašnje zapadne Nemačke. Veliko, novo tržište otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočnu Nemačku. Početkom 90-ih godina otvorene su prve prodavnice van granica matičnog tržišta, i to prvo u Francuskoj, a zatim po celoj Evropi. Lidl u ovom trenutku posluje u 30 zemalja i svakog dana uslužuje oko 10 miliona kupaca. Planovi za širenje mreže podrazumevaju i pripreme za ulazak u Srbiju, kao važno tržište Evrope, a u narednom periodu planira se i širenje na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, Lidl se gradi pored Roda centra, u ulici Save Kovačevića. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac