Sreski špijun

Da li ste se ikada zapitali koliko ima stambenih zgrada i stanova u Kragujevcu? Mi jesto i došli smo do zanimljivih podataka koje ćemo podeliti sa vama.

Ćinjenica je da u poslednjih par godina u Kragujevcu zgrade niču preko noći i samim tim broj stambenih zgrada non stop se menja. Mali broj ljudi može da pogodi tačan broj zgrada za stanovanje koje se nalaze na teritoriji Kragujevca.

Ove podatke neko će pročitati prvi put, a oni koji su znali koliko je bilo zgrada nekada, zaprepastiće se činjenicom koliko se grad Kragujevac razvio u urbanističkom stambenom pogledu.

Grad Kragujevac ima preko 700 stambenih zgrada, što znači da ima preko 22 hiljade stanova.

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac

×