Sreski špijun

Da ljudska dobrota još uvek postoji, pokazuje i primer iz Kragujevca. 

Profesor iz Leposavića, Mladen Garić je juče pokazao da još ima poštenih ljudi. On je došao u policijsku stanicu, i prijavio da je pronašao novčanik sa 40 evra i 15000 dinara,  bankovnim karticama i ličnim dokumentima vlasnika.

- Želela bih javno da se zahvalim na jednom divnom gestu našeg sugrađanina, kaže za iKragujevac V. S.

Juče sam oko 14 časova izgubila novčanik kod Gradskog doma. U njemu su bila sva moja dokumenta, počev od lične karte, vozačke, platne kartice, zdravstvene knjižice, više od 15 000 dinara i 40 evra. Oko 15 časova sam shvatila da sam novčanik izgubila. Krenula sam u SUP, da prijavim nestanak dokumenata, a novčanik je već bio tamo, kaže naša sugrađanka.

Dobila sam broj čoveka koji mi je pronašao novčanik i njegovo ime i prezime od veoma ljubaznih službenika SUP-a. Gospodin Garić je moj novčanik odneo do SUP-a, ne otvorivši ga. Kada sam stupila u kontakt sa njim, želeći da mu se zahvalim i da mu dam nagradu kao poštenom pronalazaču, odbio je, prihvativši da se upoznamo, kaže ona.

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac

×