Vesti

Juče se nekoliko ljudi požalilo na trovanje u Klinickom centaru Kragujevac.

Naime, Kragujevčani su se požalili na povraćanje, dijareju, temperaturu, malaksalost, znojenje, vrtoglavica, suzne oči, prekomerno stvaranje pljuvačke, duševna rastrojenost i bolove u želucu. Ustanovljeno je da je kod svih trovanje prouzrokovala zelena salata.

LEČENJE - povraćanje i dijareja se način su na koji organizam izbacuje otrov, pa nemojte uzimati nikakva sredstva protiv povraćanja i dijareje 24 sata pošto se simptomi pojave. Ako su simptomi ozbiljni ili uporni, lekar će možda propisati lekove protiv dijareje ili povraćanja dok se stanje ne smiri. Lekovito bilje može da ublaži tegobe želudačne kiseline i crevne sluzokože. 

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac

×