Sreski špijun

Da osim bahatih putnika koji uništavaju vozila gradskog prevoza i vozači umeju da pokažu svoju nesavesnu i bezobzirnu stranu, pokazuje ponašanje vozača autobusa na jednoj gradskoj liniji.

 

Svakodnevno se susrećemo sa raznim situacijama u kragujevačkom gradskom prevozu, kako zbog putnika, tako i zbog vozača.

Kako javljaju naši sugrađani, vozač je stao na nepropisano mesto za parking i čekao kondukterku da kupi ni manje, ni više nego čokoladu. Izgleda da je došlo do pada koncentracije vozača pa je morao da pojede nešto slatko. A kada neka starija gospođa ili gospodin potrči za autobusom, tada ih ne vide, možda je upravo pad koncentracije kriv za to.

Putnici su mu skrenuli pažnju, ali naš sugrađanin kaže da je vozač počeo da viče viče na njih. Takođe, vidno iznerviran sporim kretanjem automobila ispred, vozač je uz psovke počeo da ga pretiče preko pune linije, zamalo se ne sudarivši s autom iz suprotnog smera.

Pratite iKragujevac na VIBERU:
http://chats.viber.com/ikragujevac

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac