STRAŠNO: Događaj u gradskom prevozu koji je šokirao sve! (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Kako iKragujevac saznaje pre par dana se dogodila situacija u gradskom prevozu koja je šokirala sve putnike.

Slobodno mesto u autobusu meta je svih - mladi neće da ustaju jer nemaju poštovanja prema starijima, dok stariji često znaju da ulaze u rasprave s vozačima ili trudnicama i ponašaju se poput dece.

Kad uđete u gradski saobraćajni prevoz, prvo što tražite jeste slobodno mesto. Ali, kako da ga pronađete, kad se za prvu slobodnu stolicu zalepi neki klinac ili starija osoba koja se brzinom svetlosti teleportuje do sedišta?

Upravo to se dogodilo jednoj trudnici iz Kragujevca. Naime, gospođa srednjih godina ustupila je mesto trudnici, to je videla jedna baka i "potrčala" do mesta i rekla trudnici da ustane, jer je sramota da ona stoji, a devojka u njenim godinama sedi.

Po osnovnim pravilima i načelima kulture, mlađi bi trebalo da ustupaju mesto starijima. Polazeći od toga da su mlađe generacije jače, pokretnije i izdržljivije, dok su stariji slabiji, sasvim logično bi bilo da im ustupe slobodno sedište, ali ne i trudnice.

Trudnica nije htela da reaguje, ustala je i nasmešila se starijoj gospođi.

Mnogi stariji ljudi često znaju da se ponašaju nekulturno i bahato, pogotovo u saobraćaju. Dešava se da se guraju prilikom uslaska u vozilo i da započinju raspravu s putnicima, koja često preraste u svađu.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac