Srebro i bronza Radničkog na Winter Challenge-u - iKragujevac


Sport

Obe selekcije Radničkog iz Kragujevca sa međunarodnog turnira Partizan Winter Challenge u Beogradu, vratile su se sa medaljama oko vrata.

Generacija 2002, pod trenerskom palicom Dragana Kozomore, osvojila je srebro, posle poraza od domaćeg Partizana u finalu, rezultatom 15:10. Prethodno je Radnički u grupi zauzeo prvo mesto, pošto je savladao Crvenu zvezdu (15:12) i mađraski Vašaš (12:9), a nerešeno odigrao sa italijanskom Romom (10:10).

U duelu za treće mesto Zvezda je savladala italijansku Kataniju (7:5), peti je bio Jug posle trijumfa nad Romom (8:6), dok je Vašaš sedmo mesto izborio trijumfom nad grčkim Etnikosom (13:6).

Kragujevčanima su pripala i dva od tri individualna priznanja, pošto je za najboljeg igrača turnira proglašen Luka Pljevančić, dok je najbolji strelac bio Petar Mitrović sa 16 pogodaka.

Na turniru za generaciju 2004 učestvovalo je pet timovima, pa je igran po ligaškom sistemu, u kom je Radnički na kraju zauzeo treće mesto. Izabranici Darka Šantića savladali su Etnikos (13:6) i Banjicu (18:7), a poraženi su od Partizana (12:6) i Rome (16:4).

Partizan je slavio i u ovoj konkurenciji, druga je bila Roma, Banjica četvrta, a Etnikos peti. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu