POSTAVLJENE I DODATNE TRIBINE: Trijumf "Radničkog" nad "Crvenom zvezdom" (FOTO) - iKragujevac


Sport

U fantastičnoj atmosferi prepunog bazena SC „Park“, vaterpolisti "Radničkog" ostvarili su veliki trijumf nad "Crvenom zvezdom" u četvrtfinalu Kupa Srbije, rezultatom 12:10, plasiravši se tako na „fajnal-for“. Posle četiri godine, prvi put je na vaterpolo utakmici u Kragujevcu bilo toliko publike, da su postavljene dodatne, montažne tribine.

Zbog ogromnog interesovanja ljubitelja vaterpola, prvi put posle četiri godine na kragujevačkom bazenu postavljena je dodatna montažna tribina, ali je „Park“ i dalje bio premali da primi sve zainteresovane. Na tribinama je bilo pristalica oba kluba i sve je, kao što to obično biva na vaterpolo susretima, proteklo u najboljem mogućem redu. Uzavrela atmosfera upotpunila je praznik vaterpola, a igrači su publici uzvratili spektakularnom predstavom.

Iako su izabranici Dejana Savića, inače učesnici Lige šampiona, u ovaj meč ušli kao veliki favoriti, Kragujevčani su pružili možda i najbolju partiju u dosadašnjoj istoriji, sve vreme držali konce u svojim rukama i sasvim zasluženo „potopili“ velikog rivala.

Već na samom startu, golovima Ivana Gusarova i Vukašina Ganića, poveli su sa 2:0, ali je Zvezda na kratko vraćena u igru pogotkom Tankosića sa dva igrača više, a zatim i Šulca za izjednačenje (2:2). Ispostavilo se da je to bio poslednji trenutak u kom su Beograđani u egalu sa domaćinom. Uroš Vasić i Nikola Tomašević ekspresno su vratili Radnički na „plus dva“ (4:2), a do velikog odmora prednost je čak udvostručena – 9:5.

Momci Uroša Stevanovića nastavili su fantastičnu partiju i u drugom poluvremenu, pa su na sredini treće deonice imali i maksimalnih pet golova „viška“ – 10:5. Međutim, Zvezda je potom iskoristila daleko veće iskustvo i snagu u odnosu na znatno mlađi protivnički sastav i u finišu susreta prišla na samo gol zaostatka (11:10). Kragujevčani ipak nisu dopustili da im izmakne zaslužena pobeda, a šlag na tortu, u poslednjim sekundama, stavio je Vukašin Ganić, za erupciju oduševljenja u „Parku“ i početak slavlja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ivan Gusarov sa četiri gola, jedan manje postigao je Gijom Dino, Vukašin Ganić dodao je dva, a Uglješa Panić, Uroš Vasić i Nikola Tomašević po jedan. Pored strelaca, među najzaslužnijima za trijumf bio je i odlični golman Lazar Dobožanov. U ekipi Zvezde prednjačio je Dušan Vasić sa četiri gola, po dva su postigli Boris Popović i Kristijan Šulc, a jedan Veljko Tankosić i Marko Radović.

Radnički – Crvena zvezda 12:10 (4:3, 5:2, 2:2, 1:3)
KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 900. Sudije: Anđelić i Putniković (obojica iz Beograda).
RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević, Ganić 2, Radovanlija, Tanasijević, Panić 1, Dino 3, Vasić 1, Gusarov 4, Manić, Tomašević 1, Đerković, Pljevančić. Trener: Stevanović.
CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić 1, Maksimović, Bursać, Perković, Vasić 4, Bitadze, Žeželj, Ilić, Popović 2, Šulc 2, Radović 1, Todorovski, Ljubenović. Trener: Savić. 

radnicki_zvezda_vaterpolo_.jpg

radnicki_zvezda_vaterpolo_dec_2018.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu