Radnički nadmoćan u duelu sa komšijama - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog 1964 su lakše nego što se očekivalo, u okviru devetog kola Super B lige savladali ekipu „Lokomotive“ na gostujućem terenu rezultatom 34-22, poluvreme 16-11.

Početak utakmice je protekao kao i što se očekivalo,tvrdo i agresivno u odbrani gde se domaćin bolje snašao i golom Zlatkovića došao do prve prednosti ( 4-2,11.min).Radnički uspostavlja ravnotežu i naredni period protičee u rezultatskoj klackalici sve do 20-og minuta i rezultata 9-9,a od tog trenutka na terenu je postojao samo gostujući tim. Nakon direktnog crvenog kartona u 26-om minutu Jovanovića zbog grubog faula,Kragujevčani podižu ritam igre i na odmor odlaze vođstvom 16-11.

Probali su domaći igrači početkom drugog dela da smanje prednost Radničkog, ali je sve ostalo na pokušaju.Igrači Radničkog su zagospodarili na parketu hale u Svilajncu i u 43-em minutu golom Janićijevića na semaforu je dvocifrena prednost ( 15-25). Stručni štab Radničkog je dao šansu svim igračima koji su je obilato iskoristili. Prednost gostiju na mahove je iznosila i 13 golova prednosti,pa krajnji rezultat 22-34 i nije prevelik.

I posle 9-og kola ekipa Radničkog je zadržala prvo mesto na tabeli sa 2 boda prednosti nad najbližim pratiocima.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Ivan Zlatković sa 8 pogodaka,dok je kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bio Stefan Stanojev sa 7, a u stopu su ga pratili Vladimir Dobrosavljević,Mihajlo Knežević i Bojan Tomić sa po 6 postignutih golova.

 Igrač utakmice : Mihajlo Knežević

Utakmicu 10-og kola,poslednju u jesenjem delu pred svojom publikom,Radnički će odigrati u petak 30.novembra protiv ekipe Vranja 1957.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu