Poraz nakon preokreta - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog 1964 su poražene u svojoj dvorani od ekipe „Sloven“ iz Rume rezultatom 29-32, poluvreme 15-11 u okviru 7-og kola Super B lige za žene.

Počelo je kao iz snova za domaću ekipu.Čvrsta i agresivna odbrana,maštovita igra u napadu su doveli do početnog vođstva 5-0 u 7-om minutu golom kapitena Tijane Petrović. Probudile su se gostujuće rukometašice i uzvraćaju serijom 4-0 za prilazak na gol razlike ( 5-4,10.min).

Kragujevčanke su odolele ovom naletu, stabilizovale igru i povećavaju prednost sve do maksimalnih 6 golova prednosti golom Nevene Aleksić ( 15-9,27.min). Do kraja ovog dela igre Rumljanke sa dva brza gola postavljaju konačnih 15-11

Veliki deo drugog dela igre je protekao u konstantnom vođstvu igračica Radničkog od 3-5 golova prednosti. Promenom odbrane, gošće su se u drugom delu poluvremena rezultatski približile. Na semaforu je bio 54-ti minut i rezultat 28-26 za Radnički kada Sloven furioznom serijom 6-0 dolazi do nedostižnih 28-32 ( 59.min). Jasmina Kolak je pogotkom u poslednjem minutu ublažila poraz za konačnih 29-32.

Ovim porazom Radnički je pao jedno mesto na tabeli i trenutno je sedmi sa skorom dve pobede,jedan remi i četiri poraza. U redovima Radničkog najefikasnija je bila Jasmina Kolak sa 11 pogodaka, a kod gošći su se istakle Dunja Tabak i Jelena Škondrić sa po 7 postignutih golova.

Igrač utakmice : Dunja Tabak
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu