Vaterpolisti Radničkkog slavili u Nišu protiv ekipe Naisa - iKragujevac


Sport

U srpskom derbiju do ovog kola neporaženih timova Regionalne A2 lige, Radnički iz Kragujevca ubedljivo je slavio na gostovanju ekipi Naisa u Nišu, rezultatom 12:10.

U srpskom derbiju do ovog kola neporaženih timova Regionalne A2 lige, Radnički iz Kragujevca ubedljivo je slavio na gostovanju ekipi Naisa u Nišu, rezultatom 12:10.
Kragujevčani su sjajno otvorili utakmicu i posle dva gola Nemanje Stanojevića i jednog Gijoma Dina, već sredinom uvodne deonice došli do 3:0, a „plus tri“ su zadržali do kraja ovog perioda – 5:2.

Domaćin se potom vratio u meč i do odlaska na veliki odmor prišao na gol zaostatka (6:5), ali je Radnički ponovio igru sa starta i krajem treće četvrtine došao do prednosti od četiri gola – 10:6. Potom je sigurno džrao sve konce u svojim rukama, a tri minuta i 40 sekundi pre kraja stigao je do najveće prednosti od pet golova – 12:7.

Nišlije su u samom finišu uspele da dođu do blažeg poraza, prvog ovosezonskog, dok je Radnički uz Solaris i Budvu ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom posle tri kola.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je mladi ruski reprezentativac Ivan Gusarov sa četiri gola, a pratio ga je francuski internacionalac Gijom Dino sa tri. Nemanja Stanojević dodao je dva, a Uglješa Panić, Uroš Vasić i Nikola Stanković po jedan.

Još ubedljiviji poraz Naisa sprečio je golman Igor Lazić koji je nanizao čak 13 odbrana i bio najsvetlija figura svog tima, dok su se golgeterski istakli Nemanja Šilj sa tri, odnosno Nemanja Budurin, Matija Milošević i Đorđe Lekić sa po dva gola. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu