Radnički gostuje Naisu u srpskom derbiju Regionalne lige - iKragujevac


Sport

U trećem kolu Regionalne A2 lige, pred vaterpolistima Radničkog iz Kragujevca je još jedan „srpski derbi“, ovoga puta na gostovanju ekipi Naisa u Nišu.

Oba tima startovala su pobedama, pa je ovaj duel izuzetno značajan za nastavak borbe za plasman u viši rang. Nišlije su savladale Zadar na svom bazenu (9:6) i Galeb u Makarskoj (15:5), dok je Radnički slavio na gostovanju Primorju (10:9) i kod kuće protiv Vojvodine (9:6).

- Ove dve pobede su od velikog značaja za mladu ekipu kao što je naša. Dale su nam vetar u leđa i imamo više samopouzdanja nego prošle sezone. Dobiti Primorje u Rijeci je jako teško. Oni su vicešampioni Evrope iz 2015, a Partizan je nedavno tamo izgubio 13:6 – kaže Aleksa Manić, jedan od najiskusnijih igrača Radničkog.

Prošle godine u Kragujevcu je bilo nerešeno, dok je Nais slavio u revanšu.

- Njihova ekipa se nije mnogo promenila od tada, doveli su par igrača, ali i mi smo dobili određena pojačanja i mislim da smo bolji nego prošle sezone. Očekujem tešku utakmicu, ali se nadam osvajanju tri boda. Ako odigramo kako treba i kako umemo, mislim da će rezultat sam doći, ali je sigurno da neće biti lako, kao ni na jednom dosadašnjem gostovanju u Nišu. Mislim da imamo kvaliteta da se borimo za sam vrh, ali idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti – zaključio je Manić.
Utakmica je na programu u subotu od 20 časova, na „Čairu“.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu