Radnički dominantno do novih bodova - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru četvrtog kola Super B lige za žene savladale ekipu Požarevca rezultatom 39-30,poluvreme 20-18 i tako došle do druge ovosezonske pobede.

Rano vođstvo Požarevljanki 2-0 nije obeshrabrilo znatno mlađe i neiskusnije igračice Radničkog. Bilo im je potrebno par minuta da stabilizuju svoju prepoznatljivu odbranu, proradile su ubitačne kontre i utakmica je vrlo brzo ušla u rezultatski egal.

Smenjivale su se ekipe u minimalnom vođstvu sve do 20-og minuta kada gostujuće igračice pogotkom izuzetno raspoložene Ajlin Bjelak dolaze do 2 gola prednosti ( 11-13).Imale su gošće u jednom trenutku golom Natalije Mikić i opipljivih 3 razlike ( 17-20,30.min),ali se na 10-to minutni odmor odlazi prednošću Radničkog 18-20.

Kragujevčanke su furiozno krenulo u drugom delu igre, čvrsta odbrana,munjevite kontre su dovele do serije 9-2 i u 42-om minutu na semaforu je stajalo 20-29.

Proradila je veza bekovske linije Kolak-Aleksić sa nezaustavljivom Bjelak, razbranila se u tim trenucima i Amina Hasanović i već tada je bilo jasno da bodovi odlaze u Kragujevac.

Do kraja utakmice šef struke Rodoljub Kurandić je ukazao šansu svim igračicxama koje su uspešno privele meč kraju u istom tempu održavši 9 golova prednosti za konačnih 30-39.

Ovom pobedom Radnički je i dalje na šestom mestu sa 5 osvojenih bodova.

 U redovima Požarevca najefikasnija je bila Olja Nikolić sa 11 pogodaka,dok su kod ekipe Radničkog prednjačile Ajlin Bjelak sa 15 i Jasmina Kolak sa 6 postignutih golova.

 Igrač utakmice : Ajlin Bjelak

Ekipa Radničkog će u nedelju 28. oktobra ugostiti ekipu Pančeva u okviru 5-og kola Super B lige.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu