Remi na premijeri u Jezeru - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog 1964 su u premijernom meču pred svojom publikom ostvarile polovičan uspeh protiv Topličanina iz Prokuplja rezultatom 25-25, poluvreme 12-10.

Važnost meča i želja da se u što boljem svetlu predstave svojoj publici kao da je sputala ruke domaćim rukometašicama,koje su,čini se, celu utakmicu odigrale u grču. Promašen sedmerac u prvom minutu i par prilika iz izgrađenih kontranapada je doveo do toga da se gotovo celo poluvreme igralo u rezultatskom egalu,sve do završnih minuta kada Radnički golom Anje Vlašković stiže do 3 gola prednosti ( 12-9,30.min),ali pred sam zvuk sirene gošće smanjuju za konačnih 12-10.

U 37-om minutu pogotkom Ajlin Bjelak Kragujevčanke su ponovo na plus tri ( 16-13) i tu prednost od 2 -3 gola razlike održavaju sve do 54-og minuta kada uporne i znatno iskusnije gošće stižu do izjednačenja ( 22-22).Do kraja utakmice nijedna ekipa nije uspela da se rezultatski odlepi,tako da Prokupčanke srećno i spretno nose veliki bod iz Jezera konačnim rezultatom 25-25.

Ponovo je odlično radila veza Kolak-Bjelak,golmani su sa ukupno 15 odbrana bili na zavidnom nivou,ali nedostatak iskustva,može se reći i sreće,kao i pad koncentracije u pojedinim trenucima su učinili da se utakmica ovako završi.Osvojenim bodom Radnički se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Ajlin Bjelak sa 9 i Jasmina Kolak sa 8 pogodaka, a kod gošći su se istakle Ivana Dimitrijević sa 6 i Jovana Veljković sa 5 postignutih golova. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu