AMBICIOZAN PROJEKAT KRAGUJEVČANA: Rukometni klub Radnički ima jedinstvenu školu rukometa - iKragujevac


Sport

Preko 150-oro dece od prvog septembra prošle godine pohađa jedinstvenu besplatnu Školu rukometa, koju organizuje RK „Radnički“ iz Kragujevca.{KomentoDisable}U okviru škole deca uče prve rukometne korake uz licencirane trenere, obučene za rad sa decom tog uzrasta.

- Ovo je jedinstveni i naš najambiciozniji projekat koji ima za cilj da dugooročno profilišemo igrački kadar i da iz mlađih generacija stvaramo timove u budućnosti- kaže Stavro Rašković, predsednik kluba.

Prema njegovim rečima, klub je temeljito postavio strategiju za rad sa mlađim generacijama unazad nekoliko godina . Ustanovljen je i organizovan „Svetosavski turnir“ za mlađe kategorije, na kome je uzelo učešće 15-ak klubova, sa preko 300 dece. Ovaj turnir postaće tradicionalni i internacionalnog karaktera.

Takođe u organizaciji kluba je održan i prvi letnji kamp,nazvan „KAMP KOP 2018“ na Kopaoniku, gde je učešće uzelo oko 70-oro mladih rukometaša i rukometašica, sa kojim je radilo petoro priznatih trenera. Kamp će od idućeg leta dobiti na masovnosti i uključiće se deca iz regiona.

- Namera nam je da se kamp organizuje u više smena i da preraste u tradicionalno okupljanje najmlađih polaznika. Da stvaramo igrače i da ostaju ovde. Rukomet, pokazalo se, u Srbiji ima veliku perspektivu, ali je potrebno da sami prepoznao talente i da kasnije baštinimo sve potencijale koje imamo- kaže Rašković, i sam nekadašni igrač ovog kluba i beogradskog „Partizana“.

Inače, ova strategija rada sa najmlađima već daje rezultate. Generacija 2005-to godište (muška i ženska selekcija) RK „Radnički“ sa uspehom takmiče u Ligi mlađih kategorija. Muška ekipa je osvojila treće mesto u svojoj grupi, a generacije 2003-će i 2005-to ženske selekcije su se plasirale na prvenstvo Srbije.

 (Kurir)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu