Najbolji strelac Superlige ostaje u Radničkom - iKragujevac


Sport

Francuski reprezentativac Gijom Dino, koji je u prethodnoj sezoni bio najbolji strelac Superlige, produžio je ugovor sa Radničkim na još četiri godine.

Dvadesttrogodišnji vaterpolista je iza sebe imao odličnu sezonu, u kojoj je na ukupno 24 utakmice za Radnički postigao 61 pogodak. Od toga je u Superligi dao 37 golova i tako se ubedljivo okitio naslovom najboljeg strelca lige, pošto je od najbližeg pratioca postigao čak sedam golova više.

Sezona je bila izuzetno uspešna i za Radnički koji je iz Prve A lige najpre izborio plasman u Superligu, a zatim se prikazao u dobrom svetlu sa znatno iskusnijim rivalima.
– U Prvoj ligi smo se uigravali i bili sve bolji kako je vreme odmicalo, a potom u Superligi odmeravali snage sa najboljim timovima. Te jake utakmice su mnogo značile našoj mladoj ekipi, stekli smo veliko iskustvo i mislim da ćemo u narednoj sezoni završiti na još višoj poziciji – smatra Dino.

Francuski internacionalac rekao je da je zadovoljan i stvarima van bazena u Kragujevcu.

– Veoma sam srećan zbog svega u Kragujevcu i zaista se osećam prijatno ovde. Ljudi su ljubazni, klub je jako dobar i s obzirom da je ovo bila moja prva sezona u inostranstvu, mogu da kažem da je sve proteklo perfektno – kazao je Dino.

On je dodao da je posle razgovora sa trenerom Urošem Stevanovićem i direktorom Jugoslavom Vasovićem zaključio da je najbolji izbor da ostane u Radničkom.

– Upravo sam zbog trenera Stevanovića i došao u Radnički, smatram da je on jedan od najboljih stručnjaka na svetu i dosta toga sam naučio od njega. Takođe, Vasović je bio dobar igrač i dao mi je dosta korisnih saveta. Jedna sezona sa njima jednostavno nije dovoljna, mislim da imam još mnogo toga da naučim i zato sam odlučio da potpišem dugogodišnji ugovor – istakao je Dino.

Do povratka u Kragujevac, Dino je posvećen obavezama u reprezentaciji Francuske, sa kojom je trenutno na Evropskom prvenstvu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu