BRAVO: Ubedljiva pobeda Veprova u polufinalu - iKragujevac


Sport

Kragujevac Wild Boarsi braniće titulu šampiona Srbije u Serbian Bowl-u, pošto su u polufinalu i više nego ubedljivo nadigrali Belgrade Blue Dragonse, na svom terenu, rezultatom 49:14.

Divlji veprovi su sve vreme bili u vođstvu, a Beograđani su dostojan otpor pružili samo u prvom poluvremenu (21:14), najviše zahvaljujući Amerikancu Alenu Ramziju, prošlogodišnjem igraču Kragujevčana, koji je uhvatio dva tačdaun pasa sunarodnika Džordža Bovena, za jedine poene svog tima na ovoj utakmici.

Predvođeni kvoterbekom Daltonom Oliverom, koji je bacio četiri pasa za tačdaun, a jednom se i sam domogao end zone, Kragujevčani su u drugom poluvremenu potpuno nadigrali rivala i sasvim zasluženo izvojevali 13. finale, u kom će se boriti za osmu titulu, treću uzastopnu.

Najbolja hvatačka opcija Šumadinaca u ovom duelu bio je Filip Nedeljković, kom je Oliver uputio čak tri pasa za tačdaun, a jednom je sa end zonom spojio Strahinju Stepovića. Šlag na tortu dodali su raninbekovi Džošua Kezada i Mihailo Novaković, po jednim utrčavanjem u najbranjeniji protivnički prostor.

Finalna utakmica na programu je u nedelju, 8. jula, od 17 časova, na stadionu „Čika Dača“, gde će Veprovi u „večitom derbiju“ ugostiti beogradske SBB Vukove, koji su takođe bili ubedljivi u svom polufinalu, protiv Inđija Indiansa – 49:7.

Kragujevac Wild Boars – Belgrade Blue Dragons 49:14 (7:6, 14:8, 21:0, 7:0)

Kretanje rezultata:

7:0 Dalton Oliver pas 3 jarda ka Filipu Nedeljkoviću, Petar Goić PAT
7:6 Džordž Bouven pas 28 jardi ka Alenu Ramziju, neuspešno za dva
14:6 Oliver pas 15 jardi ka Nedeljkoviću, Goić PAT
14:14 Bouven pas 59 jardi ka Ramziju, Ivan Pleva za dva
21:14 Džošua Kezada trčanje 25 jardi, Goić PAT
28:14 Oliver trčanje 9 jardi, Goić PAT
35:14 Oliver pas 9 jardi ka Strahinji Stepoviću, Goić PAT
42:14 Oliver pas 8 jardi ka Nedeljkoviću, Goić PAT
49:14 Mihailo Novaković trčanje 1 jard, Goić PAT
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu