KRSTAJIĆ REŠIO DILEME: Ovi fudbaleri Srbije napadaju Kostariku - iKragujevac


Sport

Selektor je već otkrio da zna postavu, a dileme su bile vezane za jedno mesto u odbrani i da li će Adem ili Sergej na teren

Punih osam godina (i četiri dana) Srbija je čekala na ovaj dan! Dan kada će nacionalni tim naše zemlje odigrati utakmicu na nekom od velikih fudbalskih takmičenja!

Malo ko je sumnjao da će ''ta Gana'' sada izgledati toliko daleko, ali konstantne ''greške u koracima'' tokom prethodnih godina koštale su nas dva evropska i jednog svetskog prvenstva.

Rusiju i Mundijal tamo, hvala Bogu, ne propuštamo! Srbija je zasluženo na najvećoj planetarnoj smotri i od 14.00 časova u Samari (RTS 1) boriće se za prve bodove u grupi E.

Protivnik je reprezentacija Kostarike! Na papiru možda najlakši, ali i s druge strane tim koji je bolje rangiran od Orlova i tim koji je na prethodnom SP igrao četvrtfinale.

Predvođeni Kejlorom Navasom i Brajanom Ruizom, Kostarikanci igraju ''strpljiv'' fudbal. Fudbal od kog ni u jednom trenutku ne odustaju. Imaju jasnu filozofiju koja ih je, eto, drugi put uzastopno odvela na Mundijal.

Međutim, nadamo se da je selektor Orlova Mladen Krstajić pronašao pelcer za tu igru Kostarikanaca i da će ih usaditi u svoje momke. Uostalom, kapiten Orlova Aleksandar Kolarov je na konferenciji rekao da ih Kostarika ne može iznenaditi.

- Neće nas zavarati ti njihovi mečevi protiv Belgije i Engleske koje su loše odigrali. Znamo sve o njima i odakle preti najveća opasnost - jasan je bio Kolarov.

Krstajić je, s druge strane, priznao da već pet dana zna startnih 11 koji će istrčati na travu Samara Arene, što znači da je dobro prostudirao protivnika.

Sve navodi na to da će Orlovi praktično zaigrati sa ekipom koja je i obezbedila Mundijal. Tačnije, sa tim kosturom. To je i logično s obzirom na to da prva utakmica na SP nije nešto gde bi trebalo eksperimentisati.

Eksperimenti su odrađeni protiv Maroka i Nigerije, a nedavno i protiv Čilea i Bolivije. Sada je vreme da se igra i - pobedi!!!

Stojković je još jednom dokazao da je definitivno prvi golman nacionalnog tima i oko njega nije bilo nikakve dileme. Kao i one vezane za Duška Tošića, Aleksandra Kolarova i Branislava Ivanovića.

Za Baneta je jedina bila da li da igra štopera ili desnog beka, odnosno hoće li Antonio Rukavina biti među 11 ukoliko Ivanović bude pravio društvo Tošiću.

Međutim, pripreme u Austriji su verovatno ''otvorile oči'' Krstajiću i po onome što smo gledali protiv Čilea i Bolivije budući rekorder po broju mečeva u dresu reprezentacije će igrati na desnoj strani. To znači da će mlađani Nikola Milenković, koji je oduševio u poslednja dva meča, biti centralni defanzivac.

U veznom redu je postojala samo jedna dilema - koga iza Mitrovića? Da li Adema Ljajića ili Sergeja Milinković Savića?

I u ovom slučaju pripreme u Austriji su verovatno dale odgovor. Dve asistencije i gol protiv Bolivije, ali i činjenica da je već duže vreme na toj poziciji u reprezentaciji, ''kvalifikovale'' su Ljajića za startnih 11.

Društvo će mu praviti Nemanja Matić, Luka Milivojević, Dušan Tadić i Filip Kostić, dok će u napadu igrati Aleksandar Mitrović.

Dakle, oprobane snage Orlova koji nikako ne smeju da ''uđu u meč'' kao njihovi prethodnici pre osam godina. Da ne srljaju i da, možda čak, pristupe meču kao Gana tada protiv Srbije.

Javnost i navijači stidljivo očekuju trijumf, ali ne smemo biti nezadovoljni ni bodom. Jer, kako je Kolarov rekao - bilo koji rezultat da bude, protiv Švajcarske je krucijalan meč!

Ono što možda ne ide na ruku Orlovima jeste i veliki broj navijača Kostarike koji su stigli u Samaru. Bukvalno, nalećete na njih na svakom koraku.

U subotu veče su pravili ''žurku'' ispred hotela gde su smešteni fudbaleri, a u FIFA Fun zoni su dominirali sa zastavama na rukama i obeležjima na sebi.

Kao što smo ranije javili, jedina dobra stvar jeste to što će domaće stanovništvo navijati za Srbiju od 14.00 časova. Tu je i određeni broj ''gastarbajtera'' koji nisu želeli da propuste Mundijal.

Posebno se ističu Srbi iz Australije, a jedan je na opasku Telegrafa, da mu je put u Rusiju samo pola plate, kroz osmeh rekao:

- Ostaću bez kola i bez kuće, a verovatno i bez žene.

Valjda će ga Orlovi barem ispoštovati...

(Telegraf)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu