Vaterpolisti Radničkog gostuju Partizanu - iKragujevac


Sport

U osmom kolu Superlige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju lideru na tabeli i braniocu trofeja, beogradskom Partizanu, u subotu od 19 sati, na „Banjici“.

Na startu šampionata mladi kragujevački tim pružio je odličan otpor renomiranom protivniku i dobro se držao sve do sredine treće deonice (5:5), ali je onda presudilo iskustvo igranja velikih utakmica, koje su ove sezone igrači Partizana stekli na pretek, nastupajući na tri fronta, pa su slavili sa 11:5.

Od tada su „crno-beli“ upisali još pet pobeda i jedan remi, pa su posle prve polusezone neporaženi, sa 19 bodova, jednim više od Crvene zvezde.

Na drugoj strani, Radnički se sjajno borio sa favorizovanim rivalima i upisao dve pobede, remi i četiri poraza, mada je bio na pragu još senzacionalnijeg učinka. Ipak, svi u klubu mogu biti zadovoljni trenutnim petim mestom i iskustvom koje su mladi vaterpolisti stekli odmeravajući snage sa najboljim srpskim timovima.

U ovim duelima i Kragujevčani imaju svoje adute, a svakako je jedan od njih Francuz Gijom Dino, koji je sa 19 golova najbolji strelac lige u prvom delu sezone.

I ostali mečevi osmog kola na programu su u subotu, a sastaju se: Šabac – Zemun, Valjevo – Vojvodina i Nais – Crvena zvezda.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu