BRAVO! Prva pobeda vaterpolista Radničkog u Superligi - iKragujevac


Sport

U drugom kolu Superlige Srbije, vaterpolisti Radničkog ostvarili su prvi trijumf, na gostovanju ekipi Zemuna, ubedljivim rezultatom – 11:6.

Kragujevčani su prvi poveli, ali se domaćin potom konsolidovao i na prvi predah otišao sa golom prednosti (2:1). Izabranici Uroša Stevanovića zaigrali su potom fenomanlno u odbrani, pa gotovo dve i po četvrtine nisu dozvolili protivniku da dođe do gola, što im je uz solidnu realizaciju donelo lepu prednost na početku poslednje deonice (6:2).

Četvrta četvrtina bila je potpuno drugačija i u njoj je viđeno čak 10 pogodaka, više nego u ostale tri zajedno. Radnički je nastavio da uvećava vođstvo, pa je u par navrata imao i maksimalnih „plus šest“, dok su domaći do kraja donekle uspeli samo da ublaže poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su kapiten Aleksa Manić i Francuz Gijom Dino, sa po tri pogtka, Nemanja Stanojević dodao je dva, a Vukašin Ganić, Murat Šakenov i Uglješa Panić jedan.

Ostali mečevi drugog kola na programu su danas i sastaju se Šabac – Nais, Valjevo Gorenje – Crvena zvezda i Partizan – Vojvodina.
U trećem kolou Radnički dočekuje ekipu Šapca, u subotu od 19.30 sati, u kragujevačkom „Parku“, a ulaz je besplatan.
Zemun Bosal – Radnički 6:11 (2:1, 0:3, 0:1, 4:6)

Bazen: „11. april“. Sudije: Milović i Stefanović. Isključenja: Zemun Bosal 10, Radnički 11.Peterci: Zemun Bosal 1 (1).
ZEMUN BOSAL: Tanović, Gigović, Đukić 1, Japundžić, Nikolić 2, Dragišić, Tušup, Kecojević, Jovanović 2, Nikodinović, Vukazić, Relić, Sretković, Vasiljević 1. Trener: Vukotić.
RADNIČKI: Gavrilović, Tanasijević, Stanojević 2, Ganić 1, Bogdanović, Mitrović, Šakenov 1, Dino 3, Panić 1, Pljevančić, Manić 3, Radovanlija, Đerković, Stepanović. Trener: Stevanović.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu