OBORIO DRŽAVNI REKORD: Prijem za mladog plivača Nemanju Živkovića - iKragujevac


Sport

Nemanja Živković, član Plivačkog kluba “Pirat“ iz Kragujevca, u konkurenciji kadeta na Plivačkom mitingu u Nišu, oborio je državni rekord u disciplini 200 metara delfin. Tim povodom, Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, organizovao je prijem za mladog plivača i njegove trenere, Jasnu Ljiljak i Tomislava Jovanovića.

Za takmičenje u Nišu, Nemanju je pripremila Jasna Ljiljak, koja je pre nekoliko meseci došla iz Novog Sada i započela karijeru u Plivačkom klubu “Pirat“. Prema njenim rečima, imala je zadovoljstvo da radi sa Nemanjom, za koga kaže da je talentovan, vredan, poslušan.

- Nemanja je državni prvak na 400m i 800m kraul i nadam se da će da stigne do juniorske državne reprezentacije – kaže Jasna Ljiljak.

Naredne godine ih očekuju pripreme za velika takmičenja kao što su Balkanijada, Evropsko juniorsko prvenstvo. Nemanja Živković je učenik 8. razreda OŠ “Stanislav Sremčević“. Njegov život čine svakodnevni treninzi, usklađivanje sa školom uz velika odricanja koja zahteva svaki sport. Kako kaže, zadovoljan je ovim uspehom ali ima još mnogo ciljeva koje sam sam sebi postavio, kao što je ulazak u juniorsku reprezentaciju Srbije. Planira da upiše Tehničku školu, smer za informatiku.

Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta čestitao je Nemanji na ostvarenom uspehu i istakao da grad posvećuje posebnu pažnju razvoju vodenih sportova.

- Grad je prošle godine doneo odluku da plivački klubovi koji koriste bazen ne plaćaju zakupninu. To je veliko rasterećenje za same klubove, mnogo veće nego da smo im u nekom delu finansijski pomogli, u upravo su sada ti klubovi u mogućnosti da sredstva koja su ranije izdvajali za tu namenu, a nisu bila mala, upotrebe za unapređenje rada svojih klubova, poboljšanje uslova za treniranje – kaže Urošević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu