Saradnja Rotari kluba i grada Kragujevca - iKragujevac


Sport

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić organizovao je prijem za guvernera Rotari distrikta 2483 Srbije i Crne Gore Branislava Ranđelovića i delegaciju Rotari kluba Kragujevac. U razgovoru je bilo reči o dosadašnjim aktivnostima kluba, akcijama koje su rotarijanci i lokalna zajednica zajedno sproveli, kao i o planovima za dalji rad i još bolju saradnju Rotari organizacije i grada Kragujevca.

Rotari klub Kragujevac slavi 20 godina postojanja i delovanja, kao deo svetskog rotari pokreta. To je bio povod da gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić organizuje prijem za predstavnike kluba i Distrikt guvernera za Srbiju i Crnu Goru Branislava Ranđelovića.

Rotari klub Kragujevac, kao deo Rotary International, najveće nevladine organizacije na svetu, koja ima mesto i u Ujedinjenim nacijama, do sada je sproveo brojne projekte i aktivnosti za grad Kragujevac, kroz pomoć ugroženima i mladima.

Zajednički projekat čija je realizacija u toku je uređenje igrališta i ograde u osnovnoj školi “Svetozar Marković“, gde su rotarijanci i podmladak rotaraktovci Kragujevca svojim aktivnostima prikupili oko pola miliona dinara, a lokalna samoprava pomaže u okviru svoje nadležnosti. Rotari klub Kragujevac nastavlja svoju globalnu akciju u Srbiji “100 godina Rotari fondacije za 100 škola“ opremanjem škola računarima i time doprinosi kvalitetnijim i savremenijim uslovima za nastavu, što je cilj rotarija za 2017/18. godinu.

Rotarijanci, na čelu sa Guvernerom distrikta i gradonačelnik Kragujevca su se složili da će nastaviti svoju humanitarnu misiju kao partneri, jer se time ostvaruje jedan od najvažnijih ciljeva rotarija – služenje svojoj zajednici.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu