KADETI IGRALI EGAL, PA POSUSTALI - iKragujevac


Sport

Kadeti KKK Radnički poraženi su u prvom kolu Kadetske lige Srbije na gostovanju Vizuri 84:68 (30:18, 16:22, 23:12, 15:16).

Početnih deset minuta bilo je sudnobnosno u ovom susretu. Kragujevčani su dopustili domaćinu da se raspuca i ubeleži čak 30 poena, uz koje je obezbedio razliku od 12 poena. Nadalje su gosti bili primorani da "jure" rezultat. Najpre su osvojili drugu deonicu 22:16, pa je rezultat na kraju prvog poluvremena bio 46:40. U 23. minutu su imali egal - 48:48, međutim nisu uspeli da dođu u prednost, nakon čega je oslabila realizacija. Vizura ponovo preuzima inicijativu, pa posle 30 minuta ima +17 - 69:52. Snage su bile ujednačene u završnih deset minuta, pa je izostala rezultatska neizvesnost i bodovi su zasluženo pripali ekipi iz Beograda.
U redovima KKK Radnički Stepanović je bio najbolji strelac, jedini dvocifren sa 15 poena, a nadomak takvog učinka bili su Baraći Dimovski sa po devet poena.
KKK RADNIČKI: Petrović 7, Drobnjak 0, Milojević 3, Barać 9, Ilić 5, Veđić 8, Dimovski 9, Ilić 2, Petrić 6, Stepanovic 15, Đorđević 4, Milić, Milić

STATISTIKA

IZJAVE
Lazar Dimovski, igrač KKK Radnički
- Čestitam ekipi Vizure na pobedi. Borili smo se, ali su nas slomili zonskim presingom na koji mi nismo adekvatno odgovorili. Okrećemo se sledećem izazovu, spremamo za utakmicu protiv Mege. Nadam se da ćemo igrati znatno bolje i da ćemo ostvariti pobedu koju tako silno želimo, naročito što igramo na domaćem terenu. Pozivam sve ljubitelje košarke da dođu na taj meč i pomognu nam da ostvarimo prvi trijumf u KLS.

Željko Milojević, trener KKK Radnički
- Loše smo počeli utakmicu. Vrlo loša odbrana i neorganizovan napad, previše solo akcija u napadu, kao i slabo kretanje igrača bez lopte omogućili su protivničkoj ekipi da zatvori svoj reket i iz kvalitetne odbrane izvede dosta sekundarnih kontra napada. Tako su dolazili do lakih poena, što je pokazao i rezultat u prvom periodu igre - čak 30 primljenih poena. To je previše za ovaj rang takmičenja. U drugom periodu malo bolja igra u odbrani nam je omogućila da se približimo protivniku i smanjimo da kraja četvrtine razliku na šest poena. Početak treće četvrtine je bio dobar za nas. Zbunjenost protivnika našom presing-odbranom smo dobro iskoristili i došli do izjednačenja. Međutim, dve dobre odbrane nismo materijalizovali koševima, dva loša dodavanja u kontri i dva lako primljena koša su napravila pometnju u ekipi koju nismo mogli ni posle tajm-auta da regulišemo. Neiskustvo igranja ovako kvalitetnih utakmica mislim da je bilo presudno. Ostaje nam da radimo još više i da probamo da otklonimo nedostatke. Vremena je malo, a raspored takmičenja je pretežak - u prvih sedam kola igramo protiv šest najkvalitetnijih ekipa koje će se boriti za titulu ove godine. Izgaraćemo da nastupimo u najboljem mogućem izdanju braćeni boje KKK Radnički.

U drugom kolu KLS KKK Radnički će biti domaćin Mega Bemaksu iz Sremske Mitrovice u subotu 21. oktobra.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu