TAMIŠU ’’SKUPO PRODATA KOŽA’’ - iKragujevac


Sport

KKK Radnički je pružio snažan otpor favorizovanom Tamišu u Pančevu, posle 40 minuta neizvesne borbe u prvom kolu KLS poražen je za dva poseda lopte - 85:81 (13:25, 27:15, 29:22, 16:19).

Da je Zoran Todorović u fazi stvaranja ekipe koja će biti čvrst orah za sve rivale u ovom takmičenju bilo je jasno tokom kraćih priprema, a to je bilo očito i u na ovom debiju. Neopterećeni bremenom favorita, Kragujevčani su u prvih deset minuta uspeli da nametnu svoju igru, što su kapitalizovali sa 12 poena prednosti - 25:13. Usledio je obrt u narednoj deonici, domaćin je došao do ritma koji mu odgovara, smanjivao je zaostatak iz akcije u akciju, da bi serijom 10:0 preuzeo prednost - 38:36. Posle 20 minuta ipak je bio potpuni egal - 40:40, kao i najrealniji odnos snaga na terenu.

Drugi deo ovog susreta bolje otvara Tamiš. Prvim poenima preuzima prednost koju do kraja nije ispustio. U 25. minuti Kragujevčani su zaostajali deset poena - 58:48, ali su se sabrali i vratili u meč. Trojkom Karadžića, Šumadinci prilaze na 71:67, tri minuta pre kraja i Pavlović beleži tri poena za 77:74, a Jovanoviću ne drhti ruka sa penala, ima četiri vezana za 81:78 - na isteku 39. minuta. Ipak, poslednji minut premorenih igrača Radničkog donosi lako izgubljenu loptu, izostanak skoka u odbrani, što spretniji domaćin koristi i dolazi do prve, zaslužene pobede.

Ubedljivo najefikasniji igrač utakmice bio je organizator igre KKK Radnički Jovanović sa 29 poena. Od saigrača, kao dvocifreni strelci pratili su ga Lalović - 16 i Pavlović - 15 poena. Karadžić je ubeležio devet, a Demčešen osam poena, dok je Milosavljević imao tri, a Luković jedan poen. U sastavu su bili još: Popović, Ristić, Nikolić i Tomašević.

U pobedničkoj ekipi jedan dvocifreni strelac više: Mitrović - 14 poena, Sočanac - 13, Smiljanić i Knežević - po 12 poena, a nadomak takvog učinka bili su Vitković i Raičević sa po devet poena.

Trener KKK Radnički Zoran Todorović u analizi utakmice za klupski sajt ističe da je odigrana protiv spremije ekipe, okupljene u avgustu, sa desetak pripremnih utakmica.
Todorović: Iznenadili smo mnoge, ali smo znali da možemo da odigramo ovako, u celini gledano. Psihološki smo se dobro spremili i ušli u utakmicu kako treba, pa smo osvojili tu prvu četvrtinu. Popustili smo u drugoj deonici, imali su rešenja "pika" koja smo slabije branili. Gubitak koncentracije je koštao izgubljenih lopti i lošijih šuteva, a tražio sam da igramo loptom napred, sa više koševa - to košarku čini lepom. Primetan je bio nedostatak "četvorke", Pavlović je odigrao 40 minuta i to se osetilo na kraju kad smo prodali loptu... Moramo da budemo zadovoljni, ne rezultatom, ali ovom igrom. Tačno smo znali i gde nam preti opasnost i gde treba da napadamo. Menjali smo uglove napada jer su nas oni dosta usmeravali, pokušavali smo centralnim pikom da rešavamo i da dobijemo na širini. Jovanović je odigrao maestralno na poziciji 1, pored tih 30-ak poena odličan je bio i u odbrani. Jesmo se i ispromašivali, žalićemo za tim, ali imamo dobru hemiju, vidi se da radom možemo da dođemo do rezultata. Dobro iz meča je što su igrači iz Srpske lige uvideli da mogu da odigraju svoju rolu, a ja želim na svakog igrača da računam, pa nek je to doprinos i od pet minuta.

Uskoro sledi detaljna najava sledećeg rivala, ali Todorović je već posvećen drugom kolu i dolasku Beovuka u Jezero.
Todorović: Odmah počinjemo da se spremamo za dolazak Beovuka i premijeru pred našom publikom. Sa dva nova igrača podićićemo formu, posebno u unutrašnjoj igri, gde će nam Kljajević mnogo značiti. Povratkom Vasojevića dobićemo još jednog igrača u rotaciji. Kragujevčane treba da raduje 5-6 minuta mladog Ristića koji je debitovao u KLS. Zaslužio ih je, a Kragujevac mora da dobije nekog svog igrača od ove ekipe. Očekujemo da će što više gledalaca da dođe da podrži Kragujevački Radnički, da zajedno dođemo do pobede. To drugo kolo je praktično naš početak. Samo pozitivna hemija daje rezultat, ako smo svi složni, ako jedan drugog pratimo, imaćemo šta da očekujemo. Imperativ je - opstanak. Ako ostanemo u ovoj ligi, Radnički je od sledeće godine mnogo ozbiljniji klub, sa boljim pozicijama za dalji razvoj.

Susret u Pančevu protekao je u korektnoj atmosferi, kako na parketu, tako i na tribinama koje je ispunila ne tako brojna publika domaćina, ali i najvernije pristalice KKK Radnički koje su "otvorile" svoju sezonu gostovanja.

Utakmica KKK Radnički-Beovuk 72 zakazana je u hali Jezero za petak 20. oktobar od 20 časova. Ulaznica će koštati 200 dinara, a posle vikenda biće predstavljene i pretplatne karte koje će biti u prodaji za drugo kolo.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu