SVAKA ČAST MAJSTORI:Ekonomac u eliti - iKragujevac


Sport

Šampion Srbije Ekonomac, pobedom u drugom kolu Grupe 3 Glavne runde Futsal kupa protiv Hersona iz Ukrajine – 4:1, plasirao se u Elitnu fazu ovog takmičenja, među 16 najboljih ekipa u Evropi.

 U subotu od 20.30 časova, u utakmici sa Sportingom iz Lisabona, odlučiće o tome ko će biti pobednik turnira (neophodna je pobeda Kragujevčanima zbog slabije gol-razlike), dok će od 18 časova Herson i Nikars Riga igrati za treće mesto, koje ih ostavlja u Futsal kupu ove sezone (Ukrajincima odgovara i remi protiv Letonaca).

Posle trijumfa protiv Nikarsa u neizvesnoj završnici, Ekonomac je odlično počeo utakmicu drugog kola, poveo je već posle četrdesetak sekundi golom Simija na asistenciju Rajčevića. I delovao je nadmoćnije u prvim minutima, imao je više prilika, ali je primio gol u šestom. Posle kornera i asistencije Roninja pogodio je Fumasa sa oko 11 metara. Brzo je domaćin povratio prednost, pošto Rajčević iz šest metara, na asistenciju Ramića iz kornera, smestio loptu u mrežu u 8. minutu. Do odmora, pogodio je i Matijević posle kombinacije sa Lazarevićem u 18. minutu.

U drugom poluvremenu Ekonomac nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Brzi pogodak Simija u 22, rešio je svaku nedoumicu, a gosti su do kraja utakmice smanjili iz gužve u šestercu preko Čudnova, koji je ubrzo zatim zatresao i prečku, u 34. minutu. Okvir gola na drugoj strani pogodio je Tales 23 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene.

Sporting je demonstrirao silu protiv Nikarsa – 7:1 (3:0). Golove za Portugalce su dali Žoao Matoš u 12, Pedro Kari u 13, Kavinato u 18. i 34, Edgar Varela u 31, Dijeginjo u 32. i Anilton Varela u 37. minutu, dok je počasni pogodak za Letonce dao Pastars u 39. minutu.

FUTSAL KUP – GLAVNA RUNDA – GRUPA 3 – DRUGO KOLO

EKONOMAC – HERSON 4:2 (3:1)

KRAGUJEVAC – DVORANA: „Jezero”. STRELCI: 1:0 Simi u 1, 1:1 Fumasa u 7, 2:1 Rajčević u 8, 3:1 Matijević u 18, 4:1 Simi u 23, 4:2 Čudnov u 33. minutu. SUDIJE: Fredrik Nilholt (Švedska) i Tarik Kečo (Bosna i Hercegovina). TREĆI SUDIJA: Gerald Bauernfajnd (Austrija). ŽUTI KARTONI: Sorokin, Matijević (Ekonomac), Berbencev, Čudnov (Herson). NAGOMILAVANJE PREKRŠAJA: Ekonomac 5 (5+0), Herson 4 (1+3).

EKONOMAC: MOMČILOVIĆ (golman), IGOR, SOROKIN, TALES, SIMI, Matijević, Ramić, Rnić (kapiten), Lazarević, Pršić, Ivanković, Borisov, Rajčević, Antonić (golman). Trener: Predrag Rajić.

HERSON: CIPUN (golman), BERBENCEV (kapiten), RONINJO, SVIRIDOV, FUMASA, Fetko, Kiseliov, Skorij, Čudnov, Volianiuk, Fedorčenko, Lanko, Kalukov, Savenko (golman). Trener: Igor Moskvičov.

 

Izvor.FursalSrbije

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu