Rukomet: MINIMALAN PORAZ NA STARTU PRVENSTVA - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog 1964 su u prvom kolu Prve lige zapad pretrpele minimalan poraz od ekipe „Metalac AD“ iz Gornjeg Milanovca rezultatom 24-25, poluvreme 13-10 uprkos činjenici da su veći deo susreta bile u vođstvu.

Kragujevčanke, inače najmlađa ekipa u ligi, su otvorile susret stegnuto i pod utiskom da im je ovo prva seniorska utakmica prepustile gošćama početno vođstvo 0-4 u 11-om minutu igre. Posle tajm-auta trenera Đurovića konsoliduju igru i stižu do izjednačenja u 17-om minutu (4-4). Nakon rezultatske klackalice,predvođene Natalijom Mikić, prelaze u vođstvo i stiču najveću prednost u 29-om minutu, 12-8, a na poluvreme odlaze sa 3 gola prednosti 13-10.

Drugo poluvreme mnogo iskusnije gošće kreću jače u odbranu, smanjuju vođstvo Radničkog i dolaze do izjednačenja u 46-om minutu ( 17-17). Domaće igračice se još jednom odvajaju na 3 gola razlike (20-17), ali serijom isključenja Kragujevačkih rukometašica iskusne igračice Metalca prelaze u vođstvo 23-24 u 58-om minutu. Pri rezultatu 24-25 ekipa Radničkog ne koristi sedmerac tako da gošće i spretno i sretno odnose ceo plen kući.

 U redovima domaćina najefikasnija je bila Natalija Mikić sa 12 pogodaka, dok su se kod gošći istakle Ana Jovičić i Sanja Glišović sa po 9 datih golova.


Sledećeg vikenda ekipa Radničkog gostuje u Čačku ekipi “Košutnjak”.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu