Prvi remi Radničkog ove sezone - iKragujevac


Sport

U utakmici 7. kola Prve lige Srbije, ekipa Radničkog 1923 i ekipa TSC – a iz Bačke Topole danas su odigrale nerešeno: 2 – 2. Radnički 1923 je tako nakon četiri pobede i dva poraza upisao prvi remi ove sezone.

 Kao što se i očekivalo kada je u pitanju duel dve ekipe sa vrha tabele, danas je na stadionu ’Čika Dača’ viđena uzbudljiva i do samoga kraja neizvesna utakmica.
 Radnički 1923 je, pogotkom u poslednjim sekundama utakmice, osvojio važan i vredan bod na domaćem terenu protiv kvalitetne ekipe TSC –a iz Bačke Topole.

Nakon što je domaćin propustio nekoliko šansi, gosti su iskoristili prvu ozbiljnu i u 31. minutu, preko Tomanovića, zatresli mrežu koju je čuvao Spasoje Stefanović. Radost gostiju kratko je trajala, jer je već šest minuta kasnije Lazar Petrović doveo Radnički 1923 do izjednačenja. U nadoknadi vremena prvog dela igre, upravo strelac pogotka za Radnički 1923 čini prekršaj u kaznenom prostoru ekipe iz Bačke Topole, pa sudija Mitić pokazuje na belu tačku. Sa iste je siguran bio Ognjan Damjanović, pa se na odmor otišlo pri vođstvu gostiju od 2 – 1.

Nastavak igre donosi nova uzbuđenja. Radnički 1923 propušta prilike u kojima su se našli Varjačić i Maksimović, da bi kasnije i gostujući tim pripretio u par navrata. Pet minuta pred kraj susreta, ekipa TSC – a ostaje sa igračem manje na terenu jer je ozbiljan prekršaj nad Varjačićem načionio Branković, za šta je dobio crveni karton.

I taman kada se očekivao sudijski zvižduk koji bi označio kraj meča, Radnički 1923 uspeva da preko iskusnog Milana Ilića savlada golmana Jorgića i tako ubeleži prvi nerešen rezultat ove sezone.

Naredni meč Radnički 1923 će ponovo igrati pred domaćom publikom, a ovoga puta dočekaće beogradsku ekipu Teleoptika.

 

izvor/foto: fkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu