MUTA REKAO HRVATU:Znaš kada ćete da osvojite medalju? - iKragujevac


Sport

Javnost u Hrvatskoj je sa velikim očekivanjima ispratila košarkaše na Evropsko prvenstvo, ali rezultata ni ovoga puta nije bilo.

Rezultiralo je porazom u osmini finala od Rusije, mnogim nagađanjima o lošim odnosima među igračima i ekspresne ostavke selektora Ace Petrovića.

Veliko finale odigrali su Slovenija i Srbija, koje je pripalo "zmajčekima", a naši momci su nastavili sa kontinuitetom medalja sa velikih takmičenja.

Malo ko je očekivao da će tim Srbije bez velikih zvezda poput Miloša Teodosića dogurati do samog kraja, pa je to verovatno bio i razlog izveštaču "Jutarnjeg lista" sa Eurobasketa da za mišljenje o tome kad će Hrvati osvojiti medalju upitao Miroslava Mutu Nikolića, prvog pomoćnika Aleksandra Đorđevića.

" 'Znaš kad ćete osvojiti medalju?' To me upitao pre koji dan Muta Nikolić. Pomoćni trener Srbije i trener Partizana, onaj koji šalje puse Bogdanu Bogdanoviću na terenu i onaj koji je patentirao najbolju od svih trenerskih izjava koju sam ikad čuo, „pre sezone su svi doveli pojačanja, jedino mi oslabljenje“. Eto, taj Muta. Pa sam pričekao i odgovor. 'Kad vam na klupu sedne Srbin i kad vam plej bude Srbin. Tako je to bilo u Jugoplastici", piše u autorskom tekstu Tvrtka Puljića, aludirajući na period kada je splitski klub osvajao Kup Evropskih šampiona 1989. i 1990. sa Zoranom Sretenovićem i Božidarom Maljkovićem.

Autor je potom i na osnovu iskustva Slovenije maltene dao potporu Mutinim rečima.

"Prevedeno na Sloveniju, to bi moglo biti tako. Igor Kokoškov jeste Srbin, a Goran Dragić ne krije svoje srpsko poreklo, na koje je ponosan. Kao što je tata Marinko ponosan što mu sin osvaja za Sloveniju. I dok je Sale Đorđević naganjao sudije, 'nije on baš dobar gubitnik', kažu oni koji ga bolje znaju, dok je Bogdan Bogdanović na rubu suza govorio da je neizmerno nesretan, jer je 'na kraju ostao bez snage', Slovenci su krenuli prema Atakoj marini,“ 

 

Izvor:Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu