EKONOMAC SPREMAN: Liga šampiona blizu, domaći šampionat još bliže - iKragujevac


Sport

Za oko mesec dana startovaće Glavna runda UEFA Lige šampiona u malom fudbalu, kada će u Kragujevac doći vicešampion Evrope portugalski Sporting iz Lisabona, letonski Nikars i Kherson iz Ukrajine. Sigurno je da će kragujevačka publika videti šest vrhunskih mečeva (11,12 i 14.oktobra).

Pre toga, 29.septembra startovaće nova sezona Prve futsali lige Srbije. Ekonomac će u prvom kolu dočekati Deus iz Sremske Mitrovice, najverovatnije već u petak od 19 časova u svom standardnom terminu.

Novu sezonu karakterisaće izmenjeni sistem takmičenja, u kojem će se nakon dugog ligaškog dela igrati Play-off u kojem će se iz dva meča tražiti bolji tim i tako do titule prvaka Srbije. Ipak ciljevi Ekonomca ostaju isti i unapred poznati-odbrana titule u nacionalnom prvenstvu i u kupu.

Ekonomac će krajem ove radne nedelje ugostiti futsal reprezentaciju Crne Gore, te će se dva meča odigrati u četvrtak i petak, u dvema prijateljskim utakmicama zatvorenog tipa za publiku. Biće to dobra provera pred početak prvenstva.

Ovih dana Ekonomac nije kompletan jer su četvorica (Momčilović, Rajčević, Pršić i Ramić) na pripremama reprezentacije za baraž mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Češke. Uprava i stručni štab Ekonomca su imali veliko razumevanje za ciljeve nacionalnog tima i pustili svoje članove van Uefa termina. Našim momcima i našoj reprezentaciji želimo uspeh na predstojećim utakmicama i plasman na prvenstvo Evrope u Sloveniji.

Treninzi u hali Jezero koji su nešto malo manje od dva meseca u toku, su zaista pravo uživanje za gledati. Vredan i predan rad svih članova, kako igračkog tako i trenerskog kadra, su nešto što trenutno pomera granice. U Ekonomcu su bukvalno svi članovi svesni ovog važnog trenutka za klub i zato svi daju svoj maksimum. Ciljevi koji su postavljeni krajem prethodne sezone se polako ispunjavaju i klub se podiže na koju lestvicu više u odnosu na prethodnu sezonu. 

 

izvor/foto: ekonomac.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu