VREME JE ZA FUDBAL U KRAGUJEVCU: Radnički dočekuje Budućnost - iKragujevac


Sport

Posle više od dva meseca pauze, vreme je za fudbal u Kragujevcu. Prvenstvo Prve lige Srbije startuje predstojećeg vikenda kada su na programu utakmice prvog kola. FK ’Radnički 1923’ u subotu, 19. avgusta, od 17:30 časova, na stadionu ’Čika Dača’, dočekaće ekipu Budućnosti iz Dobanovaca. Ulaz na ovaj meč je besplatan.

Od 3. jula fudbaleri Radničkog 1923 vredno su radili na pripremanju za ono što ih od predstojećeg vikenda očekuje. Motivacije i želje za borbom ne nedostaje, ambicije su, kao što se od velikog i ozbiljnog kluba poput Radničkog 1923 očekuje, velike, pa shodno tome napori svih struktura kluba, posebno stručnog štaba i igračkog kadra, uloženi su kako bi Radnički 1923 svojim navijačima, Kragujevčanima i svim poštovaocima pružio dobru, kvalitetnu, zanimljivu i uzbudljivu sezonu.

U subotu u Kragujevac dolazi ekipa koja je u sezoni 2015/2016 osvajanjem prvog mesta u Srpskoj ligi i plasmanom u Prvu ligu Srbije ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba. Prošle godine na tabeli Prve lige Srbije tim iz Dobanovaca zauzeo je desetu poziciju. Željno iščekujući početak nove sezone, igrači Radničkog 1923 spremni su da svakom protivniku budu veliki i težak zalogaj. U tom raspoloženju će dočekati i ekipu Budućnosti.

O tome kako su protekle pripreme, koliko je ekipa spremna za takmičenje i kakva su očekivanja od subotnjeg duela razgovarali smo sa trenerom Slavišom Kovačevićem.

Kovačević zadovoljno govori o proteklom periodu i velike nade polaže u timsku mladost, naglašavajući je kao veliki plus.

’Nakon sedam nedelja rada i više od šezdeset odrađenih treninga moram biti zadovoljan. Fizički smo se dobro pripremili, mnogo smo razgovarali, mentalno sazreli i verujem da možemo da vodimo bitku sa timovima Prve lige Srbije. Našu timsku mladost mnogi vide kao problem, a ja na to gledam kao na ogroman plus. Momci imaju priliku da se nametnu i naprave kako individualnu pozitivnu fudbalsku priču, tako i kada je klub u pitanju.’ – rekao je trener kragujevačkog prvoligaša.

 

izvor/foto: fkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu