Rukometaši Radničkog spremni za nove pobede - iKragujevac


Sport

Samo gol ih je 2014. godine delio od osvajanje prve, istorijske titule prvaka Srbije. Igrali su tada Kragujevčani u svom Jezeru nerešeno sa Vojvodinom, koja je baš zahvaljujući tom remiju stigla do trofeja.

Radničkom je sledeće sezone ostalo za utehu takmičenje u SEHA ligi, kao i borba u Evropi. I sve je bilo sjajno, ređali su se uspesi i rezultati, a onda su usledili veliki finansijski problemi, pa je Radnički morao da objavi bankrot, što je dovelo do gašenja kluba.

Tako je bilo do prošle godine, kad je bivši igrač Partizana i Radničkog, Stavro Rašković odlučio ponovo da preuzme klub. Odlučio je da okupi veliki broj privrednika iz Kragujevca, dovede trenera i vrati domaće igrače u rodni grad.

U tome je vrlo brzo uspeo, sazvana je osnivačka Skupština i klub je ponovo zaživeo, ali pod imenom Radnički 1964.

Prošlog leta kroz baraž Kragujevčani su zaigrali u Prvoj ligi Zapad i tokom čitave sezone zabeležili samo jedan poraz! To je bilo sasvim dovoljno da se već na debiju ekipa plasira u Super B ligu, gde će se od septembra i boriti.

– Ne mogu da kažem ništa loše, jer ono što su momci uradili u prethodnoj sezoni je fenomenalno – rekao je na početku predsednik kluba Stavro Rašković.

– Sa samo jednim porazom smo izgurali sezonu i plasirali se u viši rang. Malo ko je to očekivao, ali mi smo verovali i uspeli.

Koliko je hrabrosti bilo potrebno da se ponovo formira klub i to u vremenu kad je finansijska situacija u rukometu prilično teška?

– Neću da se žalim, ali nije bilo lako. Imali smo hrabrosti i upustili se u ovu priču. Iskren da budem, imali smo veliku podršku grada, bez te injekcije nikad ne bismo uspeli. Oni su nam dosta pomogli, stali iza nas i prepoznali da ćemo biti osveženje za grad.

Rašković je prilično skromno nastavio:

– Dve godine nisam bio u rukometu, uželeo sam se utakmica i tog adrenalina i shvatio da želim da se vratim. Okupio sam prave ljude, skupio bivše igrače koji su bili voljni da pomognu i na kraju smo svi zajedno uspeli. Naravno, najveće zasluge pripadaju momcima, mi nismo važni u ovoj priči.

Klub je konačno u plusu?

– Na zdravim je nogama, ne dugujemo nikome ništa, imamo našu priču, okrenuli smo se domaćim igračima, tako da sve ide svojim tokom, baš onako kako smo planirali.

Šta je glavni cilj kluba?

– Da u naredne četiri godine uđemo u Super ligu i stignemo najpre do Seha Lige. Ove sezone ćemo imati ekipu koja može lako da obezbedi opstanak, ali sledeće ćemo sigurno juriti plasman u elitu. Posle toga cilj će biti regionalno takmičenje i izlazak na evropsku scenu – zaključio je Stavro Rašković.

 

izvor/foto: zurnal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu