SKANDAL U DERBIJU: Ekonomac slavio , domaćini hteli TUČU [FOTO] - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Ekonomca savladali su ekipu Euro Motus-a rezultatom 3:2, na gostovanju na Banjici, čime su učvrstili prvu poziciju na tabeli.

Ekonomac je prvo poluvreme rešio u svoju korist golom Srdjana Ivankovića. Nakon tog gola isti igrač je uzdrmao stativu u 17. minutu, a Stojković malo kasnije prečku. Nastavak igre donosi nekoliko dobrih šansi gostiju, u režiji odličnog Marka Pršića, koji svoju sjajnu igru kruniše dodavanjem ka Borisovu, koji pronalazi Valjenka za dupliranje vodjstva sjajnom akcijom u 29.minutu.

Tada se dogadja prekid jer je igrač domaćih, Tepavčević, utrčao sa klupe i krajnje nesportski i vandalski glavom u glavu i pesnicom u vrat udario Valjenka prilikom njegove proslave vodjstva nakon čega biva isključen.

Taj prekid je upravo više odgovarao domaćinu koji se vraćaju u igru i izjednačavaju, ali onda iz kaznenog udarca, nakon opravdanog šestog prekršaja, Slobodan Janjić stavlja rezultatsku tačku na ovaj meč.

Bilo je još prilika da Ekonomac uveća svoje vodjstvo i ovu utakmicu okonča većom prednošću ali je izostala koncentracija verovatno usled važnosti meča, dok se na suprotnoj strani istakao sjajnom sigurnošću svojim odbranama bravurozni Neca Momčilović.

Tako je Ekonomac i u drugom prvenstvenom duelu pobedio Euro Motus, a ukupno treći put u svim takmičenjima ove sezone, iz isto toliko utakmica.

Senku na celokupan fantastičan dogadjaj i pravi futsal spektakl koji je gledala cela futsal Srbija i okruženje bacili su Tepavčević tokom utakmice pomenutim vandalskim činom i posebno kapiten domaćih Igor Šošo, koji je nakon utakmice ispred svlačionica divljački udario Janjića u predelu glave, pa su organi reda intervenisali i zaštitili našeg igrača, što samo dokazuje da nisu dorasli ovako velikom meču i nivou i renomeu odnosa ova dva kluba, te srećom i prisebnošću ostalih aktera više incidenata nije bilo. Naš klub će sa svoje strane tražiti odgovarajuće sankcije za ova dva postupka, podneti odgovarajuće prijave, jer se ovi postupci moraju drastično kazniti. Sada ostaje i nadležnim organima Saveza da ove poteze kazne u skladu sa odgovarajućim disciplinskim merama i u cilju zaštite ovog sporta kojim se svi bavimo.

Ovom velikom pobedom Ekonomac je kolo pre kraja zauzeo prvo mesto na tabeli i u poslednjem kolu dočekuje beogradske studente, odličnu ekipu FONa, koja je odigrala sjajnu sezonu i ima samo jedan prolećni poraz.

KMF Ekonomac poziva svoje navijače da u što većem broju dodju u halu Jezero, u petak 5.maja od 19 časova, da nas podrže u borbi za odbranu titule prvaka Srbije.

 

izvor/foto: ekonomac.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu