BRAVO: Veprovi nastavljaju niz pobeda, savladali GAT Dukese - iKragujevac


Sport

U derbiju velikih rivala, ali pre svega sportskih prijatelja, Kragujevac Wild Boarsi savladali su u Novom Sadu GAT Dukese, koji su do ovog kola takođe bili neporaženi, rezultatom 20:12.

Novosađani su bolje otvorili utakmicu i poveli pasom Amerikanca Kristofera Džefri Grigsa ka Andreju Puškašu već u prvom posedu (6:0). Međutim, gosti su se zatim konsolidovali i već u drugoj četvrtini došli do potpunog preokreta. Kvoterbek Ijan Mekginis najpre je uposlio Mihaila Novakovića za izjednačenje, a zatim ponovo doveo svoj tim nadomak end zone, posle čega je posao dovršio talentovani Aleksa Đokić, kratkim pasom ka Stefanu Đuriću – 12:6.

I u nastavku susreta Vojvođani su iskoristili svoj prvi posed, pasom agilnog Džefri Grigsa, koji je uspeo da odoli pritisku protivničke odbrane i u end zoni pronađe sunarodnika Džermajkla Seldersa – 12:12.

Uzbudljiva i neizvesna borba nastavljena je do samog kraja, a odlučujući tačdaun pao je u poslednjoj četvrtini, posle trik akcije u kojoj je glavni trener Kragujevčana i najstariji igrač na terenu, Aleksandar Ristić Alf, uposlio Strahinju Stepovića, koji je ostao sam u end zoni. Nakon po dva neiskorišćena ekstra poena na obe strane, Veprovi su se ovoga puta odlučili i za trik akciju za dva poena, u kojoj je kiker Petar Goić asistirao Mihailu Novakoviću.

Vajld borsi su tako u razmaku od dve nedelje, posle pobeda nad beogradskim SBB Vukovima i turskim Koč Remsima, upisali i treći važan trijumf.

Iako je na terenu prštalo na sve strane, ovi rivali još jednom su pokazali da su i veliki prijatelji, najpre zajedničkim otpozdravom publici, a potom i druženjem van terena.

Preostali dueli trećeg kola Prve lige Srbije, na programu su u danas.

Novi Sad GAT Dukes – Kragujevac Wild Boars 20:12 (0:6, 12:0, 0:6, 8:0)
Stadion FK „Kabel“. Gledalaca: 350.

Kretanje rezultata:

6:0 Kristofer Džefri Grigs pas 22 jarda ka Andreju Puškašu, izblokiran PAT
6:6 Ijan Mekginis pas 33 jarda ka Mihailu Novakoviću, izblokiran PAT
6:12 Aleksa Đokić pas 3 jarda ka Stefanu Đuriću, izblokiran PAT
12:12 Džefri Grigs pas 20 jardi ka Džermajklu Seldersu, neuspešan PAT
12:20 Aleksandar Ristić pas 20 jardi ka Strahinji Stepoviću, Goić ka Novakoviću za dva
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu