"Svetozar Marković" predstavlja Kragujevac na finalu turnira RTS-a - iKragujevac


Sport

U završinici Memorijalnog turnira RTS-a "Igrajmo za 16", u grupi "Gradovi", Kragujevac je dobio predstavnika koji će se za titulu najboljeg boriti u mečevima 1. i 2. aprila u Beogradu. Tim Osnovne škole "Svetozar Marković", posle neizvesne borbe, savladao je tim "Vodojaže".

Meč u kojem su mladi fudbaleri "Vodojaže" vodili sa 2:0 u prvom poluvremenu, završen je izjednačenjem, a potom pobedom domaćina, ekipe škole "Svetozar Marković" koji je bio bolji u penalima.

Iako su "Vodojažani" prethodno savladali iskusnu ekipu Vojske Srbje i tako se plasirali u finale turnira u Kragujevcu, nisu uspeli da osvoje prvu titulu gradskog prvaka. Prethodno su, u sportkoj dvorani "Jezero", odigrani mečevi polufinala u kojima su finalisti savladali ekipe Vojske Srbije i Fabrike oružja. Iako su bile favoriti turnira, nisu uspele da se plasiraju do završnice.

U četvrtom memorijalu u Kragujevcu takmičilo se deset ekipa. Ovogodišnji pobednik Osnovna škola "Svetozar Marković" na tirniru je od prvog dana, kao i drugoplasirana "Vodojaža" čiji su se fudbaleri takmičenju priključili kao osnovci. Danas su iskusni igrači, većina
članovi lokalnih timova koji se takmiče na gradskim i regionalnim turnirima.

Prošlogodišnji pobednik, tim "Ekonomca" uspeo je da se plasira do finala u Grupi gradovi u Beogradu, ali je, nakon penala, poražen od ekipe Požarevca. Kragujevčani će ove godine snage odmeravati sa ekipama Zrenjanina, Niša i Subotice. Pobednik će biti poznat u nedelju 2.
aprila.

Kao i ranije, i ove godine, organizatori turnira u Kragujevcu su Dopsiništvo RTS-a, Grad Kragujevac i Sportski centar "Mladost". Finasijsko-tehničku podršku pružilo je kragujevačko preduzeće "Vulović transport". 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu