Silovit trijumf Ekonomca, postignut 100-ti pogodak u prvenstvu - iKragujevac


Sport

U okviru 16. kola Prve futsal lige Srbije ekipa Ekonomca deklasirala je Jastrebac rezultatom 9:4 (6:2) na gostovanju u Blacu.

Ekonomac je bio silovit i veoma sigurno trijumfovao u Blacu.

Već u 2.minutu kapiten Rnić je uputio svoj treći šut ka golu, taj njegov špic udarac završio je pod prečkom golmana Pavlovića. U 6.minutu Nikola Matijević duplira prednost, dok je 100-ti pogodak Ekonomca u prvenstvu kreirao Marko Pršić u 8.minutu. Polovinom prvog dela, bivši igrač drugog tima Ekonomca Spasojević postiže pogodak za Jastrebac, ali odmah u narednom minutu sjajnu akciju kruniše Ivanković. Zatim se u listu strelaca upisao i Valjenko, a sekund pre sirene Borisov postavlja za konačnih 2-6 na poluvremenu.

Publika je i u drugom delu uživala videvši još šest pogodaka, po tri na obe strane, za Ekonomac su ih postigli Da Silva, Jovanović i Stojković.

Time je Ekonomac doneo sigurne bodove sa ovog gostovanja protiv ekipe koja je iznenadila Kragujevčane u jesenjem delu, nakon Lige šampiona, izvukavši bod u Jezeru.

Jedinu mrlju na ovaj susret obeležio je sam kraj meča, kada se golman Ekonomca Antonić povredio na dvadeset sekundi pre kraja, u sudaru sa protivničkim igračem, te se za njegovo stanje čeka snimanje i izveštaj lekara. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu