BRAVO: Kragujevčanin osvaja svet! - iKragujevac


Sport

“Bilo mi je potrebno da zatresem mrežu i da konačno pobegnemo iz opasne zone” - kaže krilni fudbaler HSV Filip Kostić posle sjajne partije u Bundesligi.

Filip Kostić nas je navikao na odlične igre za reprezentaciji, ali je nedostajao pečat u dresu Hamburgera. I, konačno, Kostić je sa golom i asistencijom praktično sam pobedio Borusiju iz Menhengladbaha (2:1) u 24. kolu Bundeslige.

- Nedostajalo mi je da rešim utakmicu. Zatresao sam mrežu glavom, a ne sećam se da mi je to uspelo čak i u školskom dvorištu. Bio mi je to jedan od najdražih pogodaka u karijeri - u dahu za Blicsport priča Filip Kostić.

Krilni napadač je spasilac Hamburgera. Baš kada je to bilo potrebno, u trenucima kada je tim sa severa Nemačke morao da pobedi za beg iz opasne zone.

- Imao sam uspone i padove ove sezone... Naporno radim i trudim se da budem od što veće koristi ekipi. Zadovoljan sam kako igram, ali sam uveren da mogu još mnogo bolje. Mnogo mi znači gol! Iskreno, ne sećam se da sam ga ikad dao glavom, čak ni kada sam igrao u školskom dvorištu. Desnom nogom sam i uspevao da tresem mreže, ali glavom nikako. Svakako mi je ovo bio jedan od najdražih golova - poručio je Kostić za Blicsport.

Naš reprezentativac je u pravom trenutku zablistao jer je Srbija posle njegove sjajne partije dobila još jednog jakog aduta pred kvalifikacioni meč za Mundijal sa Gruzijom, koji je na programu 24. marta.

Meč protiv Gruzije je i prilika za nastavak serije odličnih rezultata “orlova”, koji posle četiri meča zauzimaju drugo mesto u grupi D sa osam osvojenih bodova. Naši fudbaleri su na samo dva koraka od vodeće Republike Irske.

- Gledajući iz ove perspektive, mislim da smo na dobrom putu. Ali, ima još dosta da se igra do kraja kvalifikacija - jasan je krilni napadač Hamburgera i reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu