Britanski reprezentativac pojačao Veprove - iKragujevac


Sport

Reprezentativac Velike Britanije, Loran Čimanga, novo je pojačanje Kragujevac Wild Boarsa za predstojeću sezonu u kojoj će braniti naslov prvaka Srbije i pokušati da se domognu trofeja Lige šampiona.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnji trkač karijeru je započeo u univerzitetskom timu Liverpool John Moore's Fury, a zanimljivo da je u prvom kontaktu sa loptom postigao tačdaun trčanjem od 80 jardi. Posle uspešnih nastupa u univerzitetskom takmičenju, preselio se u seniorski tim Merseyside Nighthawks iz Liverpula, koji je najpre uveo u britansku Premijer ligu, a zatim doveo i do polufinala.

Još kao sedmogodišnjak, u Englesku se preselio iz rodnog Konga, pa adaptacija na novu sredinu za njega neće biti veliki problem.

- Odluka da napustiš sve u Velikoj Britaniji i odeš u daleku, novu državu, grad i kulturu, svakako nije laka, ali s obzirom na to da sam rođen u Kongu, to nije novo za mene. Kao grom iz vedra neba pogodilo me je kada me je kontaktirao Šejn Vong, bivši igrač Veprova i skaut tog tima. Ne dešava se svakog dana da vas neko pronađe i priča o vama na tako strastven način. Njegove reči očarale su mi um i zapanjio sam se koliko je vere imao u mene i pre nego što sam izašao iz aviona i kročio na teren. On i igrači Gabrijel Čembers, Veljko Petrović i Ivan Radojičić osvojili su moje srce. Ovde u Engleskoj, timovi Merseyside Nighthawks i LJMU Fury su moja porodica, a iste vibracije osetio sam i od ovih momaka kada su me regrutovali. Želim da budem deo nečeg daleko važnijeg od samog fudbala, želim da budem deo programa koji će ispuniti sve što je planirano. Za ove momke mogu da kažem da su mi više od prijatelja. Jednoga dana moje veštine će izbledeti, ali se nadam da ova prijateljstva nikada neće nestati, zato sam ovde – poručio je Čimanga.

On je dodao da nije znao da američki fudbal u Srbiji postoji, ali i da nije iznenađen.

- Ljudi su često šokirani kada im kažemo da igramo američki fudbal ovde u Evropi, pa ako se ovaj sport igra na izolovanom ostrvu na vrhu severne hemisfere, gde je Engleska, zašto ne bi i na drugim mestima. Mnogi moji saigrači i prijatelji su veoma uzbuđeni zbog mene, ali pre nego što sam doneo konačnu odluku, razgovarao sam sa svojim ocem jedne večeri. Bio sam jako nervozan zbog toga, ali sam mu ipak rekao: „Tata, idem u Srbiju da igram američki fudbal“. Posle trenutka tišine upitao me je da li je to u Beogradu, odgovorio sam ne, to je u gradu čije ime ne umem da izgovorim pravilno. Objasnio sam mu da je to uzbudljiva prilika za mene i da sam odlučio da još jednom pokažem koliko vredim. Biće mi teško da napustim Liverpul i moju braću Merseyside Nighthawkse, ali moram da nastavim dalje i pronađem svoj put, siguran sam da će me razumeti – dodao je Čimanga.

Divlji veprovi u predstojeću sezonu ulaze sa velikim ambicijama, a nema sumnje da je za njih pravo rešenje ovaj trkač koji je u prethodne dve sezone postigao 40 tačdaunova na 18 utakmica i osvojio 2.479 jardi trčanjem (137 po utakmici).

- Još uvek je rano za prognoze, ali očekujem da se prikažemo u svom najboljem izdanju. Previše puta u životu su mi pričali da sam previše mali, nedovoljno jak ili nedovoljno dobar da budem deo ovoga ili onoga. Rođen sam da igram na ovoj poziciji, bez obzira da li sam tipičan raninbek ili ne. Imam previše srca i volje u sebi da bih nekome dozvolio da mi diktira kako će moj život teći. Zato, Srbi, Amerikanci, Englezi i ostali, mi smo jedan tim sa jednim ciljem, da postanemo evropski prvaci i nećemo dopustiti nikome da nam kaže drugačije – najavljuje Čimanga.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu