Četvrti kragujevački polumaraton - iKragujevac


Sport

Četvrti kragujevački polumaraton startovaće u nedelju, 2. oktobra, u 11 časova, ispred zgrade Skupštine grada.

Ova sportska manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Kragujevca i Ministarstvo omladine i sporta Srbije, a organizator je sportski atletski klub „Maraton“ iz Kragujevca. Prijavljivanje se obavlja elektronskim putem preko online prijave, do 29.9.2016. godine.

Na „Četvrtom kragujevačkom polumaratonu“ trči se duž ulica, Đinđićeve, Nikole Pašića, 27. marta, Lepeničkim bulevarom do „Metroa“, gde se pravi polukružno okretanje do Trga kod Krsta. Ova deonica, pretrčava se četiri puta, a ukupna dužina staze je 21 kilometar.

Organizatori su za Prvi kragujevački polumaraton 2013. godine dobili priznanje „Ponos Šumadije 2013“ za podvig godine. Godinu dana kasnije dobili su zvaničan sertifikat Atletskog saveza Srbije, koji takmičarima omogućava zvanično priznavanje rezultata na međunarodnim takmičenjima, što je značajno u slučaju obaranja nekog rekorda. Ovaj sertifikat, osim Kragujevca u Srbiji imaju još samo Beograd, Novi Sad i Bečej.

Prethodne, 2015. godine, u sklopu Trećeg Kragujevačkog polumaratona održano je i državno prvenstvo Srbije u polumaratonu, a maratoncima su se pridružili takmičari Crvenog krsta, koji trče „Za srećnije detinjstvo“.

U subotu, 1. oktobra, od 14 do 20 časova, na gradskim bazenima zainteresovani mogu da uplate kotizaciju u iznosu od 1200 RSD i da preuzmu startni paket u kome se nalaze takmičarske majice i obeležja maratona. Od 19 do 22 sata, biće održan „Pasta party“ na gradskim bazenima. Uplatu kotizacije i preuzimanje startnog paketa, takmičari mogu obaviti i u nedelju 2. oktobra, od 9 do 10časova i 30 minuta. U 10 časova je start „Trke za srećnije detinjstvo“, u 11 časova je start polumaratonske trke, a do 13 časova i 30 minuta je planiran završetak trke i proglašenje pobednika. Nagrade za najuspešnije su:

1. mesto – 30.000 dinara + pehar, u muškoj i ženskoj kategoriji,
2. mesto – 20.000 dinara + pehar, u muškoj i ženskoj kategoriji,
3. mesto – 10.000 dinara + pehar, u muškoj i ženskoj kategoriji.     

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu