Mlade Tigrice zauzele 8. mesto na Internacionalnom turniru "Nikšić 2016" - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog, generacija 2000. i mlađe, završila je učešće na Internacionalnom turniru prve klase "Nikšić 2016". Mlade Tigrice, iako oslabljene i kao najmlađa ekipa turnira, završile su na 8. mestu u izuzetno jakoj konkurenciji ekipa iz cele bivše Jugoslavije.

Turnir je osvojila reprezentacija Slovenije. U fantastičnom meču za prvo mesto, Slovenke su savladale domaću Levaleu 2010 rezultatom 20:19 u meču dostojnom finala turnira, koji je okupio deset vrhunskih rukometnih škola.

- Mislim da smo organizaciono, u odnosu na prethodne godine, napravili iskorak. Sve je besprekorno funkcionisalo. Pored toga, rukomet je bio na visokom nivou kada je u pitanju ovaj uzrast. Deset ekipa iz šest zemalja bivše Jugoslavije prikazale su izuzetno kvalitetene utakmice, a u većini mečeva odlučivale su nijanse - izjavio je director turnira Aleksandar Vulanović.

Konačan plasman: 10. ŽRK Dubica, 9. RK Vardar, 8. ŽRK Radnički, 7. ŽRK Nikšić, 6. ŽRK Lokomotiva, 5. ŽRK Podravka, 4. ŽRK Sesvete, 3. ŽRK Budućnost, 2. ŽRK Levalea, 1. Reprezentacija Slovenije.

- Ogromno iskustvo za naše mlade rukometašice, toliko jakih utakmica različitih škola iz bivše SFRJ. Ovaj turnir je prvi u nizu a po predlogu ekipa učesnika trebao bi da preraste u tradicionalni i da svako od nas bude po jednom domaćin. To bi bio pun pogodak, jer samo kroz ovako jake utakmice devojčice mogu da napreduju. Domaćin turnira i g. Vulanović su gostoprimstvom i organizacijom postavili domaći zadatak za sve nas buduće organizatore.

Što se rezultata tiče, igrali smo u podmlađenom sastavu, zauzeli 8. mesto. Nemerljivo iskustvo koje igranjem u našoj ligi ne mogu da steknu. Uspostavili smo kontakte sa drugim ekipama i nadam se odličnoj saradnji sa njima ubuduće.

Kao najmlađa igračica turnira, specijalno priznanje je ponela najmlađa Tigrica Anika Đorđević rođena 2004. godine.

izvor/foto: 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu