SJAJAN DERBI: Veprovi na ivici preokreta! - iKragujevac


Sport

U derbiju sezone, koji je u potpunosti opravdao očekivanja, kragujevački Divlji veprovi stali su na korak od preokreta protiv „večitog rivala“, beogradskih SBB Vukova, pa su poraženi rezultatom 42:28.

Kragujevčani su poveli snikom kvoterbeka Džejmija Blanta, ali su gosti vrlo brzo izjednačili američkom vezom Džon Uribe – Toni Vašington, pasom za 50 jardi – 7:7.
U drugoj četvrtini viđeno je najviše poena. Beogradski „čopor“ je najpre preokrenuo još jednim dalekometnim pasom Uribea ka Kragujevčaninu Nikoli Simoviću koji je ponikao upravo Veprovima, da bi Blant vratio utakmicu u egal, ovoga puta pasom asistencijom za Milorada Živkovića – 14:14.
Do odlaska na odmor američki tandem iz redova Vukova još dva puta je postavljao poene na semafor, a pridružio im se i Čačanin Mihailo Josović, koji se trčanjem domogao end zone, za velikih 34:14 na poluvremenu.
Međutim, domaći se nisu predavali i posle dva pasa za tačdaun Blanta ka Stefanu Đuriću i Filipu Nedeljkoviću u potpunosti su se vratili u igru pred poslednju deonicu (34:28).
Imali su zatim i šansu da u potpunosti preokrenu rezultat, ali su zaustavljeni praktično na ivici end zone. To je kaznio Josović, koji je drugim tačdaunom na utakmici otklonio sve dileme oko pobednika.
Ovom pobedom Vukovi su se posle pet kola osamili na liderskoj poziciji, Sportklub Prve lige Srbije, dok su Veprovi doživeli prvi poraz i pali na drugo mesto.
- Kao što smo se i nadali, utakmica je bila jako neizvesna. Kragujevac je bio na izuzetno visokom nivou i ne sumnjam da ćemo se sresti u finalu. Zadovoljan sam igrom našeg napada. Osim onih „turnovera“ koje smo imali, sve je bilo kako treba. Odbrana je takođe odigrala na visokom nivou – rekao je Mladen Stojanović, kapiten i ofanzivni linijaš Vukova.
Sa druge strane, Veprovi ističu da su izvukli pouke iz poraza.
- U prvom poluvremenu smo napravili niz nekarakterističnih, „glupih“, individualnih grešaka u odbrani, na koje nismo navikli. Uprkos tome, odbrana je i vraćala napad u igru, ali naš ofanzivni deo tima to nije uspeo da kapitalizuje, dok su sa druge strane Vukovi iskoristili naše greške. Drago mi je što smo u drugom poluvremenu pokazali karakter i vratili se u utakmicu. Videli smo da nisu bolji tim od nas, samo smo mi grešili, ali na kraju sve će se to zaboraviti i pamtiće se poraz – kazao je Predrag Šćekić defanzivni koordinator i lajnbeker Veprova.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu