Veroljub Dugalić: Futsal je velika ljubav - iKragujevac


Sport

Futsaleri i dalje sanjaju. Poručio sam im i pre prvenstva: Ko nema želje i snove, život će mu samo proći kaže predsednik Ekonomca Veroljub Dugalić.

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije veliki je zaljubljenik u mali fudbal. Predsednik kragujevačkog Ekonomca brine o našim futsalerima, a kroz njegov klub je prošlo čak 12 aktuelnih reprezentativaca.

- To je sve potvrda dobrog dugogodišnjeg rada u Ekonomcu. Odlični uslovi su doveli do njihovog uspeha. Igrači su imali dobre trenere, ishranu, stanove, čak i psihologa - dodaje Dugalić.

Futsal je zahvaljujući ovom EP u punoj meri promovisan, sada se svi interesuju za ovaj sport.

- Nadam se da će se sve posle EP pomeriti sa mrtve tačke, da će se osim Kragujevca i drugi centri razviti - Novi Sad, Niš, Šabac, Kraljevo, Kruševac... Futsal je lep sport i nije konkurentan fudbalu. Na tribine dolaze roditelji sa decom i bezbedni su.

Reprezentacija ima sjajnu podršku, posebno iz Kragujevca. Vlasnik Ekonomca je kupovao 700 karata i delio navijačima. Organizovao je i prevoz do Beograda.

- Zahvaljujući sponzorima i prijateljima kluba, obezbedićemo navijačima 1.000 karata za polufinale, a deo ćemo dati i igračima da ih podele najrođenijima. Što se tiče Kragujevčana na tribinama, to su oni ljudi sa kapicama i bubnjevima.

Dugalić je zaljubljenik u futsal iako od toga nema finansijskih koristi.

- Igrao sam fudbal do 15. godine, a futsal do 50. Ljubav je stvar koja me održava u ovom sportu. Nema tu finansijske koristi, mi ne prodajemo igrače niti karte za utakmice, bavimo se ovim jer nas to ispunjava. I moji prijatelji su u futsalu jer ih to čini srećnim.

U radu kluba aktivno učestvuju Milorad Čavić, Aleksandar Đorđević, Đorđe Balašević, Nađa Higl...

- Prepoznali su čistu ideju Ekonomca. Uvek smo igrali pošteno, nikad nismo dogovorali rezultate niti smo uticali na sudije. Svi su oni moji prijatelji, zato su se uključili u rad kluba. Čavić je posle Olimpijskih igara došao u naš klub da brani, Đorđević je dolazio da nas gleda u Ligi šampiona, isti je slučaj sa Nađom. Očekujem da nam se još mnogi pridruže - ponosno će Dugalić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu