Kragujevački Radnički pobedio u derbiju 14. kola - iKragujevac


Sport

Košarkaši KKK Radničkog upisali su još jednu pobedu nad ekipom Požarevca čime su velikoj meri obavili posao vezan za plasman u viši rang takmičenja.

Kragujevački košarkaški klub Radnički i drugi put je porazio ekipu Požarevca, direktnog konkurenta za titulu prvaka Druge lige-Zapad 2, ovoga puta u hali Jezero 88:79 (23:22, 25:19, 21:23, 19:15). Ovo je ukupno 14. pobeda Kragujevčana (12. na terenu, uz dve službenim rezultatom) kojom su se još više udaljili od najbližih suparnika koji ciljaju viši rang. pa posle 14. kola zauzima prvo mesto sa skorom 14-0.

Najkorisniji igrač utakmice bio je kapiten KKK Radnički Glišović (indeks 24) koji je bio nadomak dabl-dabl učinka: 13 poena (šut iz polja 6/8) i devet skokova, uz dve asistencije.
Uz uvek pouzdanog kapitena, među ključnim akterima u najnovijem trijumfu bio je najbolji strelac večeri Šamanović - 20 poena i sedam skokova, kao i Arnaut - 19 poena (jedine dve trojke KKK Radnički) i sedam skokova.

U poraženoj ekipi, najefikasniji je bio Vuksanović sa 18 peona, po 16 su postigli Martinović i Sandić, a dvocifren strelac je bio još Papić sa 14 pogodaka.

Na početku ove utakmice publika je burnim aplauzima pozdravila kadete KKK Radnički koji su obezbedili plej-of u jedinstvenoj Kadetskoj ligi Srbiji, kao i juniore koji su već u drugoj fazi takmičenja - igraju kvalitetnu Regionalnu juniorsku ligu.
U narednom kolu igrače KKK Radnički očekuje takmičarski predah jer je ekipa Temnića istupila iz Lige, u 15. kolu gostuju despotovačkoj Slogi (20. februar), a sledeća utakmica u Jezeru biće 27. februara kada dolazi Sloga iz Petrovca na Mlavi. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu